HP reîmprospătează seria de laptop-uri ieftine „Stream”

08.10.2015
HP reîmprospătează seria de laptop-uri ieftine „Stream”

HP a reîmprospătat seria de laptop-uri de buget Stream cu specificaţii mai înalte decât anul trecut şi care vin acum echipate cu Windows 10. Este vorba despre trei noi modele, două normale, cu display de 11,6 şi 13,3”, cât şi despre o variantă sensibil mai performantă cu display de 11” Stream 11 Pro G2. Deşi performanţa nu va fi unul din punctele forte ale acestor computere portabile de la HP, compania americană laudă durata de utilizare la o singură încărcare.

Variantele Stream 11.6 şi 13.3 sunt echipate cu procesoare Intel Celeron şi integrează spaţiu de stocare intern de 32 GB pe suport flash de tip eMMC. Acesta ar trebui să asigure performanţă ridicată, însă spaţiu limitat, întrucât sistemul de operare Windows 10 va ocupa o mare parte din memoria internă. Ambele dispun de 2 GB RAM, câte un port USB 3.0 şi unul sau două USB 2.0 (cel de 13” primeşte două), un HDMI, un card reader microSD şi o cameră web TrueVision HD.

HP susţine că Stream 11.6 poate funcţiona timp de 10,5 ore după o încărcare completă, în timp ce acumulatorul din Stream 13.3 asigură 8,5 ore de utilizare. În pachetul acestor computere este inclus şi un voucher pentru un an de abonament Office 365, 1 TB spaţiu pe OneDrive şi 60 de minute pentru apeluri pe fix în Skype.

Stream 11 Pro G2, o variantă mai puternică a modelului mic, în schimb oferă 2 sau 4 GB memorie RAM, croptare Hardware TPM 2.0, două module WiFi, 64 GB spaţiu de stocare şi certificare audio DTS Studio Sound, alături de o cameră web HD. Restul specificaţiilor rămân neschimbate, însă preţil este puţin mai ridicat decât în cazul modelelor precedente.

Preţul pentru un HP Stream de 11.6” începe de la 200 de dolari americani, cel pentru varianta cu display de 13.3” de la 230 de dolari, iar Stream Pro G2 va porni de la 250 de dolari. Modelul „Pro” ajunge în magazine pe 12 octombrie, iar cele două modele de bază vor fi lansate pe 18 octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult