LG prezintă două monitoare UltraWide premium cu ecran curbat la IFA 2016

30.08.2016
LG prezintă două monitoare UltraWide premium cu ecran curbat la IFA 2016

LG a anunţat două noi monitoare pe format 21:9, care vor fi prezentate pe îndelete săptămâna aceasta la IFA 2016. Acestea vin cu diagonală de 38, respectiv 34” şi cu reozluţii înalte, compatibile cu cele mai noi tehnologii precum USB Type-C, AMD FreeSync şi cu panouri IPS de calitate. Modelul mai mare este dedicat celor care îşi doresc un monitor de birou premium, în timp ce modelul mai mic este dedicat gamerilor.

Noul LG 38UC99 doreşte să înlocuiască monitoarele celor mai pretenţioşi utilizatori, fiind dedicat afişării de culori naturale. Acesta vine cu un panou IPS UltraWide cu rezoluţie QHD+ (3840 x 1600 pixeli) şi este compatibil cu standardul sRGB, afişând 99% dintre culorile încadrate în acesta. Panoul este curbat, oferind un unghi de vizualizare natural atunci când stai în faţa lui şi pare a fi realizat pentru cei care lucrează în deomeniul creaţiei vizuale, cât şi pentru cei care folosesc multe aplicaţii simultan.

Acesta este primul monitor UltraWide care se conectează pe USB Type-C la un PC, această mufă oferind şi alte avantaje pentru 38UC99 decât afişarea de conţinut. De exemplu, laptop-urile şi smartphone-urile pot fi încărcate direct de la monitor. De asemenea, acest model dispune de două difuzoare de 10W, care pot fi folosite şi ca boxe Bluetooth. LG susţine că şi gamerii pot beneficia de pe urma lui 38UC99, tehnologia Motion Blur Reduction oferind timp de răspuns minim în jocuri video.

Cu toate acestea, gamerii probabil vor fi mai interesaţi de modelul 34UC79G, primul monitor UltraWide care poate afişa imagini la 144 Hz. Aceeaşi tehnologie Motion Blur Reduction este folosită şi pe acest model, alături de Black Stabilizer şi Dynamic Action Sync, care asigură contrast mai bun şi lag mai mic la apăsările de butoane. Acesta este compatibil şi cu tehnologia FreeSync de la AMD, ajustând raportul reîmprospate dinamic, în funcţie de numărul de cadre pe secundă din joc, eliminând astfel efectul de rupere (tearing) şi pentru a oferi o experienţă de joc mai confortabilă.

Citeşte şi: LG 34UC97 review

Nu în ultimul rând, LG a integrat şi câteva funcţii de gaming în software-ul monitorului, precum posibilitatea de a afişa o ţintă în centrul display-ului şi a ataşat un suport pentru cablul de la mouse, pentru a evita situaţiile în care acesta poate afecta mişcarea în joc. Şi 34UC79G este un model curbat, fiind recomandat astfel de LG pentru jocuri de tip FPS, RTS şi MMORPG.

Monitoarele vor fi prezentate la IFA 2016 la standul companiei, unde probabil va fi dezvăluit şi preţul acestora.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult