Facebook Creative Labs s-a închis alături de câteva aplicaţii

09.12.2015
Facebook Creative Labs s-a închis alături de câteva aplicaţii

Facebook dezvoltă mult software pe lângă aplicaţia sa principală, Facebook Messenger şi Pages. Majoritatea aplicaţiilor secundare ale companiei sunt dezvoltate în cadrul diviziei Creative Labs, care a lansat de-a lungul celor doi ani de existenţă destule experimente software precum Slingshot, Riff şi Rooms. Din păcate, această divizie a companiei se închide, iar odată cu această mişcare dispar şi multe dintre aplicaţiile lansate sub acest brand.

Creative Labs a fost întotdeauna o metodă eficientă pentru Facebook pentru a testa noi funcţii pe care să le introducă apoi în aplicaţia principală. De asemenea, aplicaţiile lansate sub formă de experiment au testat piaţa pentru a vedea dacă merită investiţia de fonduri în alternative la Snapchat sau dacă utilizatorii doresc într-adevăr să realizeze colaje video. Concluzia pare să fi fost „nu”, întrucât Slingshot, Riff şi Rooms, aplicaţii de mesagerie şi creare de clipuri video au dispărut de pe AppStore şi Google Play Store, iar majoritatea funcţiilor lor nu au ajuns momentan în nicio aplicaţie principală Facebook.

Pagina web dedicată Creative Labs a fost retrasă de pe servere, iar angajaţii săi probabil au fost concediaţi sau realocaţi în alte echipe de dezvoltare. Facebook nu va renunţa însă la dezvoltarea de experimente, însă nu va investi la fel de multe resurse în acestea precum a făcut în cadrul echipei Creative Labs. Anumite astfel de aplicaţii precum Hyperlapse şi Paper au primit o oarecare atenţie din partea utilizatorilor, iar anumite funcţii ale lor se regăsesc deja în alte pachete software Facebook. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult