10 telefoane “supreme” pe care le aşteptăm cu sufletul la gură

10 telefoane “supreme” pe care le aşteptăm cu sufletul la gură

Cele mai multe dintre ele au fost deja anunţate, pe restul le aşteptăm cu sufletul la gură. Vorbim despre smartphone-uri de top, cu display-uri de înaltă rezoluţie, super-camere şi nu în ultimul rând procesoare dual core şi quad core capabile să susţină fără probleme mai multe aplicaţii active simultan. Preţul va fi fără îndoială unul pe măsură, dar cei care îşi doresc cu ardoare un astfel de terminal probabil că vor găsi soluţia potrivită pentru a intra în posesia unuia. Iată, mai jos, lista cu cele mai tari 10 smartphone-uri pregătite pentru 2012.

Apple iPhone 5

iPhone-ul are parte, ca de obicei, de un eveniment cu totul special care captează atenţia publicului pasionat de telefoane din întreaga lume. Nu doar fanii sunt cu ochii aţintiţi asupra lui, ci şi concurenţa care îşi gândeşte şi regândeşte strategia în funcţie de mişcările pe care le face Apple. Tocmai din acest motiv specificaţiile oficiale ale iPhone-ului sunt bine tăinuite până în ultima clipă, în schimb zvonurile sunt la ordinea zilei. Despre ce credem că ne va oferi a şasea generaţie de telefoane Apple şi data estimativă a lansării am scris, pe larg, în acest articol.

iPhone 5 mock-up

Asus Padfone

Prezentat într-un cadru special la Mobile World Congress, Asus Padfone a reuşit rapid să se remarce datorită funcţionalităţii speciale: smartphone-ul se poate introduce într-un dock special cu display (Padfone Station) pentru a fi utilizat pe post de tabletă şi chiar laptop când, la rândul ei, tabletei i se ataşează o tastatură.

Asus Padfone

Padfone-ul are următoarele specificaţii:

  • Ecran Super AMOLED capacitiv, 4.3 inch, 960 x 540 pixeli;
  • Procesor dual core la 1.5 GHz, GPU Adreno 225;
  • 1 GB RAM;
  • 16 / 32 GB stocare internă, slot microSD;
  • Cameră foto de 8 MP;
  • HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth;
  • GPS, A-GPS;
  • OS Android 4.0 Ice Cream Sandwich;
  • 128 x 65,4 x 9,2 mm; 129 de grame.

Asus Padfone este programat să apară pe piaţă în luna aprilie a acestui an.

Asus Padfone

HTC One X

Acualul vârf de lance al HTC, smartphone-ul HTC One X, mizează pe puterea de procesare dată de unitatea quad core (Nvidia Tegra 3), dar şi pe ecranul de 4.7 inch cu rezoluţie High Definition (1280 x 720 pixeli).

Restul specificaţiilor includ:

  • Cameră de 8 MP cu înregistrare video Full HD 1080p;
  • 1 GB RAM;
  • 32 GB stocare internă + slot microSD;
  • HSDPA 21 Mbps, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0
  • GPS, A-GPS;
  • OS Android Ice Cream Sandwich;
  • 134,4 x 69,9 x 9,3 mm; 130 de grame.

HTC One X nu are încă o dată precisă legată de disponibilitate, se estimează că va ajunge pe piaţă în Q2 2012.

HTC One X

Huawei Ascent D quad

Şi aici vorbim de un smartphone „quad core”, dar de data aceasta construit pe o platformă proprie Huawei, modelată după arhitectura ARM Cortex A9.

Procesorul Huawei K3V2 rulează la o frecvenţă de 1.2 GHz şi este ajutat de 1 GB RAM.

Ecranul măsoară 4.5 inch şi afişează o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli. Restul dotărilor includ cameră de 8 MP cu înregistrare Full HD, 8 GB stocare internă + slot microSD, HSDPA, Wi-Fi şi GPS.

Huawei Ascent D quad ţinteşte în principiu către pieţele asiatice, dar chinezii promit şi o prezenţă importantă în Europa şi Statele Unite. Cu un asemenea telefon la un preţ mai mic decât al concurenţei, ar putea produce o surpriză de proporţii.

Huawei Ascent D quad

LG Optimus 4X HD

LG Optimus 4X HD şi-a făcut apariţia la Mobile World Congress, având drept atuuri ecranul cu rezoluţie HD, procesorul quad core şi sistemul de operare Android ICS. Cu alte cuvinte, ingredientele de bază pentru un smartphone de top în 2012.

Specificaţiile sunt completate de o cameră de 8 MP cu filmare Full HD, conectivitatea HSDPA şi Wi-Fi şi receptorul GPS integrat.

Remarcabil este design-ul ultra slim de 8,9 mm. Chiar dacă nu reprezintă un record, merită atenţia celor care caută dispozitive „tăioase”.

LG Optimus 4X HD

Nokia 808 Pure View

Nokia 808 Pure View este un dispozitiv excentric prin prisma camerei, dar banal în rest. Amatorii de capturi foto vor fi încântaţi să afle că pot realiza poze la 41 MP rezoluţie, dar în acelaşi timp vor fi dezamăgiţi de ecranul cu rezoluţie modestă (640 x 360 pixeli). De asemenea, sistemul de operare Symbian Belle nu se mai află printre preferinţele dezvoltatorilor de aplicaţii.

Nokia 808 Pure View

Nokia Lumia 900

Lumia 900 este flagship-ul finlandezilor, un smartphone complet ce rulează Windows Phone Mango. Specificaţiile includ un ecran de 4.3 inch şi 800 x 480 pixeli rezoluţie, procesor single core tactat la 1.4 GHz, 512 MB RAM, 16 GB stocare internă, cameră de 8 MP cu video HD 720p, HSDPA, Wi-Fi 802.11n şi GPS.

Telefonul măsoară 127,8 x 68,5 x 11,5 mm şi cântăreşte 160 de grame. Nokia Lumia 900 urmează să apară pe piaţă în primăvara acestui an.

Nokia Lumia 900

Panasonic Eluga Power

Panasonic revine în Europa după ce, la sfârşitul anilor ’90 şi până în 2004 a fost prezentă cu o gamă de feature phones precum GD50 şi GD55, dar şi smartphone-uri Symbian (ex: X700, X800) care nu au reuşit totuşi să se impună în faţa Nokia sau Sony Ericsson.

Panasonic Eluga Power este însă altceva, un smartphone de top, puternic, motorizat de o unitate dual core la 1.5 GHz ce duce în spinare vajnicul Android 4.0 ICS. Ecranul are nu mai puţin de 5 inch şi afişează 1280 x 720 pixeli.

Panasonic Eluga Power

Camera foto realizează capturi la 8 MP rezoluţie şi înregistrează clipuri Full HD 1080p.

Pe lângă dotările hardware, Eluga Power iese în evidenţă şi cu designul etanş ce asigură o rezistenţă sporită la praf şi apă. Smartphone-ul poate fi scufundat în apă de până la un metru adâncime vreme de maximum 30 de minute.

Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III este unul dintre cele mai aşteptate smartphone-uri din 2012, cu un grad de interes ce pune în gardă chiar şi pe Apple. Fiind succesorul lui Galaxy S II (un dispozitiv mobil consacrat şi recunoscut oficial drept smartphone-ul anului 2011), Galaxy S III va scoate la iveală tot ce are mai bun Samsung. Pe lângă dotările de top construite în jurul unei platforme Exynos (chipset produs tot de Samsung), SGS III promite şi câteva dotări speciale precum rezistenţa în mediul acvatic. Acestea din urmă nu sunt însă confirmate. Ultimele zvonuri indică o dată de lansare programată în luna aprilie a acestui an.

Samsung Galaxy S III

Sony Xperia S

Xperia S este primul smartphone Sony produs după achiziţionarea pachetului de acţiuni de la Ericsson şi, totodată, cel mai performant dispozitiv mobil Sony. Are un ecran de 4.3 inch şi 1280 x 720 pixeli rezoluţie, procesor dual core la 1.5 GHz şi cameră de 12 MP cu filmare Full HD.

Comercializarea smartphone-ului Sony Xperia S va începe încă din această primăvară, alături de ceilalţi membri Xperia (Xperia P şi Xperia U).

Sony Xperia S

Urmărește Go4IT.ro pe Google News