HMD Global pregăteşte un smartphone Nokia cu cinci camere foto

HMD Global pregăteşte un smartphone Nokia cu cinci camere foto

CEO-ul HMD Global sugera să fim cu ochii pe prezentarea Nokia de la Mobile World Congress, zvonurile sugerând că vom primi detalii despre o întreagă gamă de smartphone-uri în cadrul evenimentului. Se pare însă că planurile pentru anul 2018 nu se opresc aici pentru HMD, compania fiind în proces de finalizare a unui nou dispozitiv mobil echipat cu cinci camere foto.

Spre diferenţă de Nokia 8 şi presupusul Nokia 9, noul smartphone Nokia va renunţa la sistemul dual-camera pentru unul mai avansat. Nu este clar dacă cele cinci camere foto vor fi folosite în tandem, sau dacă avem de a face cu un sistem cu trei camere pe spate şi două pe partea din faţă, însă design-ul telefonului ar putea fi inspirat de cel al modelului Lumia 1020, cu o protuberanţă în jurul sistemului de cameră.

Informaţiile vin de la surse apropiate de compania Foxconn, partenerul HMD Global pentru dezvoltarea de dispozitive Nokia. Se pare că tehnologia foto este inspirată de camera profesională Nokia Ozo la care compania finlandeză a renunţat anul trecut, care era dedicată realizării de conţinut pentru realitate virtuală. Se pare că momentan Foxconn are doar un prototip realizate de HMD, pe care va trebui să îl analizeze pentru a-l pregăti pentru producţie în masă.

Cel mai probabil, acest telefon va fi noul flagship al companiei pentru a doua jumătate a lui 2018, întrucât planurile pentru dezvoltarea lui sunt la un nivel încă incipient pentru a putea vedea o versiune finală la MWC.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult