Huawei Mate 10 dispune de un procesor înzestrat cu inteligenţă artificială. Iată la ce este folosit

17.10.2017
Huawei Mate 10 dispune de un procesor înzestrat cu inteligenţă artificială. Iată la ce este folosit
Huawei Mate 10, noul phablet vârf de gamă al companiei chineze, include un chipset Kirin 970, înzestrat cu o unitate dedicată de procesare neurală (NPU – Neural Processing Unit). Potrivit informaţiilor furnizate de companie, sunt trei lucruri principale pe care acest procesor dedicat AI le face: îmbunătăţeşte performanţele generale ale smartphone-ului şi pe cele ale camerei foto şi oferă o autonomie mai bună a bateriei. 
 
Kirin 970 este construit în urma unui proces de fabricare de 10 nm şi dispune de un procesor ARM Cortex cu 8 nuclee şi de primul GPU Mali G72 cu 12 nuclee de pe piaţă. Unitatea dedicată de procesare neurală (NPU) livrează, pentru toate sarcinile care utilizează inteligenţa artificială, performanţe cu 25% mai bune şi cu 50% mai multă eficienţă energetică, comparativ cu 4 nuclee Cortex-A73, potrivit Huawei.

Pe partea de cameră, sistemul integrează noile funcţii Real-Time Scene şi Object Recognition. Aceasta din urmă este capabilă să selecteze automat setările camerei foto luând în considerare obiectul vizat şi mediul înconjurător în care acesta se află. „Mai mult, sistemul integrează de asemena, o funcţie avansată a zoom-ului digital, bazată pe inteligenţa artificială – AI Motion Detection, menită să surprindă portrete şi imagini mai clare”, transmite Huawei.

 
În ceea ce priveşte bateria, noul chipset oferă un sistem inteligent de gestionare a resurselor bateriei care înţelege comportamentul de utilizare al posesorului şi alocă resursele într-un mod inteligent, maximizând, potrivit producătorului, durata de viaţă a bateriei. 
 
Compania a anunţat că chipsetul Kirin 970 este o platformă deschisă pentru parteneri şi dezvoltatori, care pot crea noi aplicaţii AI, menite să extindă capabilităţile sale de procesare.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult