HTC înregistrează cea mai mare scădere a încasărilor din ultimii doi ani

Vestea de săptămâna trecută despre concedierea unui sfert din forţa de muncă HTC sugera că producătorul taiwanez de dispozitive mobile trece printr-o perioadă foarte grea, însă acum avem şi informaţii despre vânzările sale de dispozitive, care nu sunt deloc impresionante. Modelul HTC U12+ nu pare să fi avut impactul dorit, fiind unul dintre cele mai slab vândute dispozitive ale companiei din ultimii ani.

În luna iunie, când HTC a lansat pe piaţă HTC U12+, compania a înregistrat încasări de 2,2 miliarde de dolari taiwanezi, după ce în luna mai încasase 6,9 miliarde. Această scădere este o consecinţă a scăderiii vânzărilor de smartphone-uri şi este cea mai mare scădere din 2016 şi până în prezent. Conform analiştilor din domeniu, motivul pentru această scădere este lipsa de viziune a companiei, modelele sale pe segmentul high-end fiind eclipsate de modele mai populare de la Apple şi Samsung, în timp ce modelele din gama mid-range nu vin cu îmbunătăţiri semnificative care să justifice preţul în comparaţie cu concurenţa.

După concedierea a 1.500 de angajaţi, producţia de smartphone-uri HTC este acum estimată la aproximativ 2 milioane pentru întregul an 2018, o cifră extrem de mică în comparaţie cu alte companii din domeniu. De exemplu, OnePlus, un producător relativ nou pe piaţă, a reuşit să vândă în doar 22 de zile un milion de unităţi de OnePlus 6, această cifră urmând să crească considerabil în lunile care urmează.

Această scăderea a numărului de unităţi produse şi vândute este incredibilă având în vedere că în urmă cu doar câţiva ani, HTC deţinea 10% din piaţa de smartphone-uri la nivel global şi că a fost prima companie care a vândut un dispozitiv echipat cu sistemul de operare Android în 2008.

 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat