Review Anker Soundcore Life Dot 2: căști wireless accesibile, cu autonomie foarte mare

24.06.2021
Review Anker Soundcore Life Dot 2: căști wireless accesibile, cu autonomie foarte mare

Anker este unul dintre cei mai apreciați producători de accesorii pentru telefoane mobile, iar din portofoliul mărcii fac parte multe căști reușite. Soundcore Life Dot 2 sunt modele true wireless cu un raport calitate/preț foarte bun și autonomie impresionantă, de până la 100 de ore.

Autonomia foarte mare este posibilă datorită carcasei de mari dimensiuni, care găzduiește un acumulator cu capacitate generoasă, de 2.600 mAh. În șapte zile am folosit căștile zi de zi și nu am încărcat niciodată carcasa.

Dispozitivul este greu de ținut în buzunarul de la pantaloni, de aceea aceste căști nu sunt potrivite pentru cei care nu au o geantă, un rucsac sau o jachetă în care să țină carcasa. O soluție ar putea fi o borsetă sau o husă universală care poate fi agățată de gaica de la pantaloni.

Căștile nu oferă doar autonomie mare, ci și încărcare rapidă. Ținute timp de 10 minute în carcasă, Soundcore Life Dot 2 oferă 90 de minute de autonomie pentru muzică. La o încărcare completă, poți asculta muzică la căști timp de până la 8 ore.

Gândite în special pentru pasionații de sport și fitness, dispozitivele includ mici aripioare din silicon, numite AirWings, care le fixează mai bine în ureche. Acestea mai oferă un beneficiu – contribuie la anularea pasivă a zgomotului. Astfel, deși nu dispun de funcție ANC (Active Noise Cancelling), Life Dot 2 nu permit zgomotelor exterioare să afecteze calitatea sunetului.

Potrivite pentru pasionații de aventuri în aer liber

Anker include în cutie trei perechi de AirWings, de dimensiunile S, M și L. Sunt disponibile, totodată, nu mai puțin de cinci perechi de dopuri (XS/S/M/L/XL) din silicon și un cablu de încărcare USB-C.

Deoarece aripioarele prind foarte bine căștile în urechi, acestea sunt recomandate pentru cei care aleargă sau motocicliști și bicicliști care merg în expediții off-road.

Trebuie precizat că aripioarele mai mari, mărimile M și L, sunt destul de dificil de fixat pe pozițiile lor deoarece au mici șanțuri care trebuie potrivite cu ridicăturile de pe căști care intră în ele. După ce au fost puse, însă, nu mai sunt probleme. Recomand folosirea, dacă vă permit urechile, AirWings-urilor M și L, deoarece oferă o izolare mai bună decât mărimea S.

Căștile sunt foarte confortabile, chiar și pentru perioade lungi de timp.

Fiind potrivite pentru alergare și alte sporturi, căștile oferă rezistență medie la apă (certificare IPX5). Asta înseamnă că pot fi utilizate atunci când plouă ușor sau când utilizatorii transpiră, chiar abundent. Carcasa nu este rezistentă la apă, așa că trebuie protejată.

Life Dot 2 au butoane fizice multifuncționale, care pot fi apăsate pentru activarea Google Assistant sau Siri, trecerea la o nouă melodie sau Pauză/Play. Din păcate, controlul volumului poate fi făcut doar din dispozitivul la care sunt conectate. Spre deosebire de restul căștilor, care sunt realizate din plastic lucios, suprafața butoanelor este mată, fiind astfel mai ușor de simțit cu degetul. Pe fiecare cască există câte un LED, care arată starea căștilor (se încarcă, sunt conectate etc.).

Sunet bun la acest preț

Life Dot 2 se conectează rapid la telefon, dintr-un singur pas. Căștile dispun de cip Bluetooth 5.0, care oferă o conexiune stabilă, chiar și de la distanțe mari. Nu am avut, în cele șapte zile de teste, niciun fel de probleme de conectivitate.

Conectarea la ultimul dispozitiv cu care au fost împerecheate se face aproape instant, imediat după ce căștile sunt scoase din cutie. Îmi place că utilizatorul este anunțat vocal, imediat ce pune dispozitivele în urechi, care este nivelul bateriei.

Căștile oferă un sunet neașteptat de bun. Life Dot 2 au difuzoare de 8 mm. Accentul este pus pe bas. Totuși, vocile artiștilor pot fi distinse clar, la fel și instrumentele.

În convorbiti calitatea oferită este, de asemenea, bună. I-am auzit foarte bine pe toți cei cu care am vorbit la telefon, la fel și ei pe mine. În acest scenariu de utilizare poate fi scoasă o singură cască din carcasă și folosită în mod mono.

Din păcate, Life Dot 2 nu oferă suport pentru codecurile AptX și AAC, care oferă în acest moment cea mai bună experiență audio pentru muzica ascultată pe căști wireless.

Spre deosebire de alte modele mai scumpe de la Anker, Life Dot 2 nu sunt compatibile cu aplicația Soundcore App. Astfel, nu poate fi modificat egalizatorul sau programat butonul multifuncțional. Singurele ajustări pe care le pot face utilizatorii sunt din setările audio ale telefonului, din aplicații (precum Spotify) sau de la secțiunea Bluetooth.

În concluzie, este greu să nu recomand acest model de căști cu un raport calitate/preț foarte bun. Sunt modele mult mai scumpe care nu oferă aceeași experiență de utilizare. Soundcore LIfe 2 au autonomie excelentă, oferă sunet de calitate bună, rezistență la apă și sunt solide. Singurul inconvenient este carcasa de dimensiuni mari. Căștile ne-au fost puse la dispoziție de magazinul online Mytrendyphone.ro.

CITEȘTE ȘI:

Tronsmart Apollo Air review: căşti true wireless cu funcție noise canceling

Huawei Watch 3 Pro – primele impresii: bine construit, dar cu software la care se mai poate lucra

Părţi pozitive

- Autonomie excelentă
- Calitate bună a sunetului
- Rezistență la apă
- Construcție de calitate
- Preț accesibil

Părţi negative

- Carcasa are dimensiuni mari și este grea
- Aripioarele din silicon nu sunt chiar ușor de schimbat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult