Metoda prin care Facebook & Instagram vor să-și protejeze utilizatorii minori

26.01.2024
Metoda prin care Facebook & Instagram vor să-și protejeze utilizatorii minori
Foto: Meta

Meta, companie ce deține Instagram și Facebook, a anunțat recent introducerea unor noi măsuri destinate să protejeze adolescenții. Mai exact, actualizărilea vine cu scopul de a limita interacțiunilor cu utilizatorii cu vârsta sub 16 ani (sau sub 18 ani în anumite țări), scrie Lifewire. 

Pe Instagram, noile politici impun restricții mai riguroase, astfel încât adolescenții să nu primească mesaje directe (DM-uri) de la persoane pe care nu le urmăresc sau cu care nu sunt conectați. Aceasta înseamnă că tinerii vor putea fi contactați sau adăugați în grupuri de chat doar de persoane pe care deja le urmăresc, crescând astfel nivelul de protecție pentru acești utilizatori.

Conform companiei, setările menționate reprezintă o parte a eforturilor Meta de a crea un mediu online mai sigur pentru utilizatorii mai tineri. Astfel, ele completează restricțiile existente care limitează capacitatea adulților cu vârsta peste 19 ani de a trimite mesaje adolescenților care nu îi urmăresc. De asemenea, tipul și numărul de DM-uri pe care o persoană le poate trimite cuiva care nu o urmărește au fost limitate la un singur mesaj, sub formă text.

Măsurile se aplică și pe Messenger & Facebook

Măsurile se aplică și pe Messenger, unde utilizatorii cu vârsta sub 16 ani (sau sub 18 ani în anumite țări) vor primi mesaje doar de la prietenii de pe Facebook sau persoanele cu care sunt conectați deja.

Conturile supravegheate pe Instagram vor necesita acum permisiunea părinților pentru ca adolescenții (sub 16 ani) să își poată schimba setările implicite de siguranță și confidențialitate. Părinții vor primi notificări și pot aproba sau refuza cererile de modificare a setărilor, cum ar fi transformarea unui cont în public, ajustarea controalelor de sensibilitate sau schimbarea setărilor DM pentru a primi mesaje de la persoane care nu sunt deja urmărite sau conectate.

Larry Magid, CEO-ul ConnectSafely, a vorbit despre importanța acestor măsuri: „Oferind părinților posibilitatea de a aproba sau refuza solicitările de schimbare a setărilor implicite de siguranță și confidențialitate ale adolescenților lor, Meta le oferă acestora instrumentele necesare pentru a-și proteja tinerii, respectând în același timp intimitatea și capacitatea adolescenților de a comunica cu prietenii și familia lor.”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult