YouTube permite acum descărcarea clipurilor în 1080p pentru abonaţii Premium

02.08.2019
YouTube permite acum descărcarea clipurilor în 1080p pentru abonaţii Premium

YouTube Premium pare să fie unul dintre abonamentele care pot oferi destule avantaje utilizatorilor care aleg să plătească. Nu numai că aceştia scapă complet de reclame pe toate platformele pe care accesează serviciul, dar primesc acces şi la YouTube Music Premium pe acestea, cât şi posibilitatea de a descărca local clipurile video. Până acum, download-urile erau limitate la rezoluţie HD 720p, însă Google pare să crească această valoare pe iOS şi Android.

Utilizatorii de iOS au observat această schimbare primii, însă acum şi cei de Android încep să vadă opţiunea de descărcare în rezoluţie 1080p a clipurilor video de pe YouTube. Google nu a anunţat oficial această funcţie, deci pare să fie ori un test, ori o lansare graduală între utilizatori. De obicei, când o nouă funcţie se lansează, aceasta devine disponibilă treptat pentru toţi utilizatorii, pentru a asigura buna funcţionare a serverelor.

Avantajul descărcării clipurilor de pe YouTube este evidentă. Chiar dacă avem internet de mare viteză prin 4G şi în curând 5G în oraşe şi chiar şi în afara lor, există totuşi zone în care semnalul reţelelor nu este tocmai perfect. Fie că vorbim despre curse cu metroul, unde nu toţi operatorii au acoperire optimă, sau de călătorii cu avionul, există momente când o conexiune la internet pe telefon nu este garantată. Astfel, poţi descărca clipurile pe care doreşti să le vezi mai târziu, pentru a fi sigur că le poţi accesa chiar şi fără internet.

Google oferă această funcţionalitate ca un bonus pentru cei care beneficiază de YouTube Premium, care oricum aveau opţiunea în plus de a permite redarea conţinutului în fundal, chiar dacă aplicaţia YouTube nu este în prim-plan.

De curând, YouTube Premium şi YouTube Music au fost lansate şi în România, însă preţurile diferă în funcţie de platformă. Cei care se abonează prin intermediul unui browser sau al unui telefon cu Android beneficiază de un preţ normal, în timp ce utilizatorii care aleg să se aboneze prin intermediul aplicaţiei de iOS vor trebui să plătească supra-preţ, valorea în plus fiind reprezentată de taxa de 30% pe care Apple o cere la fiecare tranzacţie de pe AppStore.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult