AirCar, prima mașină zburătoare care are undă verde pentru a zbura pe cerurile din UE

26.01.2022
AirCar, prima mașină zburătoare care are undă verde pentru a zbura pe cerurile din UE

AirCar, mașina zburătoare dezvoltată de compania Klein Vision, a primit undă verde pentru a zbura pe teritoriul Uniunii Europene (UE), alături de avioane, elicoptere sau drone.

După 70 de ore petrecute în teste și peste 200 de decolări și aterizări reușite, mașina a primit certificarea necesară de la Autoritatea Slovacă pentru Transporturi, care este valabilă pe întreg teritoriul UE.

AirCar Prototype 1, mașina care a încheiat cu succes testele, are un motor BMW de 160 CP. Vehiculul se transformă din automobil în aparat de zbor în mai puțin de trei minute. Mașina poate transporta doi pasageri cu o greutate maximă de 200 kg.

Prototipul a înregistrat, în timpul testelor, o viteză maximă, în aer, de 190 km/h.

Compania lucrează la AirCar Prototype 2, cu motor de 300 CP, capabil să propulseze, în zbor, mașina cu o viteză maximă de 300 km/h. Vehiculul va avea autonomie de până la 1.000 km.

Versiunea de serie a AirCar ar urma să fie disponibilă pe piață anul viitor.

În 2020, un alt producător de mașini zburătoare, PAL-V din Olanda, a obținut permisiunea de a-și testa modelul Liberty pe drumurile europene.

Potrivit unor estimări, piața acestor vehicule ar putea ajunge la o valoare de 1.500 de miliarde de dolari până în 2040.

CITEȘTE ȘI:

Trei mașini electrice cu panouri solare care pot fi precomandate acum

Cel mai nou prototip Cybertruck arată diferit față de cel original. VIDEO

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult