Reacția Volkswagen după ce a „exclus” România din planurile sale privind mobilitatea electrică

19.03.2021
Reacția Volkswagen după ce a „exclus” România din planurile sale privind mobilitatea electrică
Foto: captură de ecran

Volkswagen și-a cerut scuze după ce a exclus România dintr-o hartă europeană a mobilității electrice. Compania a anunțat, pe pagina de Facebook din țara noastră, că regretă eroarea.

„S-a produs o eroare și regretăm acest lucru. România este, desigur, o parte importantă a întregului plan de mobilitate electrică al lui Volkswagen în Europa și ar fi trebuit să apară pe hartă pe parcursul Power Day”, a transmis compania.

O imagine de la evenimentul Power Day organizat de Volkswagen zilele trecute a devenit populară pe internet. Din harta Europei prezentată la un moment dat de CEO-ul companiei, Herbert Diess, lipsea țara noastră, dar și Norvegia.

Unii oameni cred că cel care a realizat harta a confundat țara noastră cu Marea Neagră.

Incidentul a dat naștere la multe glume. „[Volkswagen] Nu vrea să se pună cu Dacia”, a comentat „afishinacloud”, un utilizator de Reddit din Marea Britanie.

Alții s-au simțit ofensați de gafă. „Nici nu trebuia să ne includeți. Suntem atât de proști încât tot vă vom cumpăra mașinile. Ați auzit voi de un român care să boicoteze o firmă care i se… în cap!?!”, a scris, pe Facebook, un român.

Volkswagen va domina piața automobilelor electrice

Analiștii de la banca elvețiană UBS cred că Volkswagen și Tesla vor domina piața automobilelor electrice până în 2025. Grupul german va egala compania americană pe această piață chiar anul viitor, iar ulterior va deveni lider.

În 2022, cele două companii vor livra fiecare câte 1,2 milioane de automobile electrice, potrivit UBS.

Modelele EV oferite de germani sunt populare inclusiv în România, țara pe care au uitat să o pună pe harta Europei.

Sursa: Facebook

CITEȘTE ȘI: 

Imaginea cu improvizația folosită de un român pentru a-și încărca mașina electrică a devenit virală: România are urgent nevoie de infrastructură

Bancă: Uitați de Nio și Xpeng. Această companie și Tesla vor domina piața automobilelor electrice în 2025

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult