Se apropie anul în care mașinile electrice vor avea aceeași autonomie ca cele tradiționale

03.02.2022
Se apropie anul în care mașinile electrice vor avea aceeași autonomie ca cele tradiționale
Foto: Pixabay

Mașinile electrice vor avea aceeași autonomie ca cele cu motoare cu ardere internă până în anul 2024, potrivit unui studiu realizat de compania australiană Bell Resources.

Acest lucru va fi posibil datorită bateriilor mai avansate și a îmbunătățirii stațiilor de încărcare de mare viteză. Tesla pregătește trecerea la acumulatori next-gen, care vor oferi până la 750 km autonomie, chiar de anul viitor

Autonomia mai redusă a fost mereu principalul obstacol în calea creșterii ratei de adopție a vehiculelor electrice. Modelele cu cea mai mare rază de acțiune nu depășesc astăzi, în condiții reale, 600 de km. Prin comparație, automobilele cu motoare cu ardere internă pot parcurge chiar și 1.875 de km cu un rezervor plin, potrivit Bell Resources. Compania nu a precizat ce mașină atinge această performanță extraordinară.

Citește și: Se apropie anul în care o mașină electrică va costa la fel de mult ca una tradițională

În acest moment, vehiculele care folosesc doar electricitatea ca sursă de energie se adresează în special clienților cu venituri peste medie.

Bell Resources susține și că prețurile automobilelor electrice vor ajunge la paritate cu cele ale mașinilor tradiționale până în 2030, în Australia. Acest lucru va implusiona vânzările pe segmentul EV.

Christopher Wehner, managing director pentru Asia în cadrul BMW Group, crede că în 2030 jumătate din mașinile vândute de compania germană la nivel global vor fi electrice.

Sursa: Gizmodo Australia

Citește și: Ce se va întâmpla în anul în care vor fi 320 de milioane de mașini electrice pe șosele

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult