Cum „i-a tras țeapa” Elon Musk lui Vladimir Putin. Reacția Kremlinului

04.03.2021
Cum „i-a tras țeapa” Elon Musk lui Vladimir Putin. Reacția Kremlinului

Elon Musk l-a invitat recent pe președintele rus Vladimir Putin la o dezbatere pe noua rețea de socializare audio Clubhouse. Administrația de la Kremlin s-a arătat interesată de propunere și a cerut informații suplimentare, dar apoi miliardarul american nu a mai dat niciun semn.

Astfel, reprezentanții lui Putin au fost nevoiți să anunțe că evenimentul nu va mai avea loc și că totul a fost o neînțelegere.

„Aparent a fost un fel de neînțelegere”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Cei doi ar fi avut ce discuta. Putin face presiuni pentru ca Rusia să nu rămână în urmă în domeniul EV. Liderul de la Kremlin a insistat ca institutul NAMI din Moscova să dezvolte o motocicletă electrică.

Zero Emission Terra Transport Asset – Zetta (Foto: e-zetta.ru)

Recent, în Rusia a fost lansată Zetta, prima mașină electrică care va fi produsă în serie în țară. Automobilul nu concurează cu Tesla Model 3 sau Polestar, ci este un vehicul de oraș cu un preț mai mic de 5.500 de euro.

Citește și: Elon Musk ar vrea ca lumea să îi uite. Cine sunt necunoscuții care au fondat, de fapt, Tesla

Clubhouse este o aplicație audio lansată anul trecut și bazată pe invitații. Membrii acesteia pot discuta, în „camere” speciale, despre diferite subiecte, din domenii precum mediu, sport sau tehnologie. Recent, rețeaua de socializare a găzduit persoane influente, printre care se numără Mark Zuckerberg și Oprah Winfrey.

Clubhouse a atras fonduri în valoare de 110 milioane de dolari de la investitori precum Andreessen Horowitz. Startup-ul a devenit un unicorn, fiind evaluat la peste 1 miliard de dolari.

Elon Musk este activ pe rețeaua de socializare. El i-a luat recent un interviu lui Vlad Tenev, CEO al aplicației Robinhood, după scandalul GameStop din februarie. Șeful Tesla a anunțat că pregătește o discuție cu Kanye West.

Sursa: Business Insider

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI:

Întrebarea pe care Elon Musk o pune la fiecare interviu de angajare. Ai știi ce să răspunzi?

VIDEO: Aflăm un detaliu nou despre Sukhoi Su-57 „Felon”, avionul invizibil al lui Putin

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult