Instituție de stat: Cei care tranzacționează criptomonede riscă să își piardă toți banii

12.01.2021
Instituție de stat: Cei care tranzacționează criptomonede riscă să își piardă toți banii
Foto: Pixabay

Arbitrul pieței financiare din Marea Britanie atrage atenția că cei care investesc în criptomonede riscă să își piardă toți banii plasați în aceste active.

Declarația a fost făcută după ce moneda virtuală cu cea mai mare capitalizare, Bitcoin, a scăzut puternic, după mai multe zile de declin.

„Clienții trebuie să fie pregătiți să își piardă toți banii”, a transmis Financial Conduct Authority (FCA). Instituția a adăugat că firmele care intermediază tranzacțiile cu aceste active promit recompense mari și subestimează riscurile la care se expun investitorii.

Investitorii în criptomonede nu sunt protejați

Potrivit FCA, cei care cumpără ciptomonede nu au acces, de obicei, la mecanisme de protecție dacă ceva merge rău.

„Consumatorii ar trebui să fie conștienți de riscuri și să ia în considerare serios dacă investițiile în active cu potențial mare de profit, bazate pe criptoactive, sunt potrivite pentru ei”, este mesajul instituției.

Oficialii mai spun că nu există garanția că monedele virtuale pot fi transformate înapoi în numerar și că prețurile lor variază puternic.

Cu câteva zile înainte de anunțul FCA, însă, banca JPMorgan anunța că prețul Bitcoin ar putea atinge 100.000 dolari.

Prețul Bitcoin a scăzut puternic în ultimele zile, de la un maxim de peste 41.500 de dolari atins pe 8 ianuarie. (Sursa: CoinDesk)

Sursa: FCA

CITEȘTE ȘI:

Maisie Williams a întrebat dacă ar trebui sau nu să parieze pe bitcoin. Reacția lui lui Elon Musk

PayPal va permite utilizatorilor să cumpere, vândă și să dețină criptomonede

Pentru prima dată în istorie, o platformă de tranzacționare de criptomonede devine bancă

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult