Review Maxcom Vanad Pro – Merită să îți cumperi smartwatch de buget?

18.03.2024
Review Maxcom Vanad Pro - Merită să îți cumperi smartwatch de buget?

Producătorul polonez Maxcom are un nou smartwach în gama sa de dispozitive, dar merită cumpărat un astfel de ceas de buget. Răspunsul îl vom afla în cele ce urmează.

Am petrecut câteva săptămâni cu noul smartwatch al celor de Maxcom, pe numele său Vanad Pro FW-58. Prima interacțiune cu ceasul este una plăcută, dat fiind faptul că ambalajul este destul de calitativ. Odată ce deschizi cutia, te întâmpină ceasul și două seturi de brățări; Vanad Pro este livrat cu o brățară din silicon, dar și cu una metalică, care funcționează mai bine cu ținutele elegante. În pachet regăsim și încărcătorul wireless al ceasului și o folie de protecție pentru ecran.

Maxcom Vanad Pro este un smartwatch subtil prin design

Mi-a plăcut formatul compact al ceasului, care folosește un display AMOLED de 1,3 inch. Este un ecran luminos, cu un contrast foarte bun și culori vibrante, dar de la care mi-ar fi plăcut să văd o rezoluție ceva mai bună.

Designul este clasic, cu o ramă metalică rotundă și două butoane pe lateral, ceea ce îl face să se integreze frumos cu aproape orice ținută. Ecranul AMOLED nu doar că este un plus pentru autonomia bateriei, dar asigură și un nivel uriaș de customizare. Pot fi descărcate sute (dacă nu mii) de afișaje prin intermediul aplicației dedicate. Astfel că există un cadran pentru fiecare.

În combinație cu cele două brățări din pachet, puteți face un mix and match pentru a asorta ceasul cu outfit-ul, fie că mergeți la alergat sau la un eveniment formal.

Ce poți face cu un astfel de smartwatch de buget?

Vanad Pro dispune de un ecran tactil, dar și de un control rotativ pe rama metalică, astfel că puteți accesa diferitele funții ale ceasului, care nu sunt puține. Ecranul tactil răspunde destul de bine la comenzi, dar rata de refresh nu este cea mai bună, astfel veți simți niște lag.

În materie de funții, ceasul poate fi conectat cu telefonul pentru a efectua apeluri și primi mesaje și notificări, poate afișa vremea sau putem schimba melodiile direct de pe ecranul ceasului. De asemenea, ceasul poate măsura pulsul, tensiunea arterială și nivelul de oxigen din sânge.

Pasionații de sport vor găsi foarte multe programe, inclusiv un asistent de respirație și un monitor de somn. Vanad Pro include și soluții adresate sexului frumos: un monitor pentru ciclul menstrual sau un calendar de sarcină.

Indiferent de sportul practic, ceasul ține evidența activității utilizatorului: alergare, alpinism, ciclism, baschet, hochei, badminton, fotbal, yoga, sărituri cu coarda, volei, golf, genuflexiuni, ați înțeles ideea. Vanad Pro monitorizează peste 20 de tipuri de antrenament, măsurând parametri precum numărul de calorii arse, ritmul cardiac, distanța parcursă sau numărul de pași făcut. Dacă vă place să înotați, nu vă recomandăm să luați ceasul cu dumneavoastră, chiar dacă acesta dispune de protecție la ploaie și cantități mici de apă vărsate (IP68).

Cât de mult rezistă bateria?

Maxcom Vanad Pro este echipat cu o baterie de 200 mAh, despe care producătorul spune că poate asigura până la 21 de zile de autonomie. Eu am reușit să extrag maxim 10 zile dintr-o singură încărcare completă, cu luminozitatea ecranului setată la jumătate. Odată consumată bateria, veți putea încărca ceasul cu ajutorul padului wireless inclus în pachet. Încărcarea durează câteva ore.

În funcție de nevoile fiecărui utilizator, s-ar putea să vedeți rezultate mai slabe de autonomie. Sau mai bune, de ce nu. Eu am folosit ceasul, în mare parte, pentru a primi notificări, a efectua apeluri și pentru a-mi măsura activitatea zilnică.

De reținut este că nu puteți descărca alte aplicații. Software-ul nu dispune de acces la vreun magazin de aplicații, dar măcar compensează cu multitudinea de funcții incluse out of the box.

Concluzii

Mazcom Vanad Pro este un smartwatch care se descurcă bine, atât timp cât nu ai foarte multe pretenții de la el. Nu se adresează utilizatorilor „hardcore”, ci mai degrabă entuziaștilor ce vor să verifice notificările fără să scoată telefonul din buzunar, să își monitorizeze activitatea sportivă sau cuiva care ia pentru prima dată contact cu un ceas inteligent.

Totuși, ceasul arată bine, cu toate că nu iese în evidență printr-un element anume, dar poate fi purtat de oricine, indiferent de ocazia, fără să arate out of place, iar cele două curele incluse în pachet îl pot transforma rapid pentru o sesiune de alergare sau pentru o cină formală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult