Sistem de gaming ASUS ROG G20 – Review

Sistem de gaming ASUS ROG G20 – Review
Performanţă şi Concluzii

Performanţă

Pentru a vă putea oferi rezulate de performanţă ale lui ROG G20, am rulat variantele demo ale celor mai recente două versiuni de 3D Mark. Rezultatele acestor teste sunt probabil cele mai relevante, întrucât pot fi comparate direct cu rezultatele altor sisteme, în special pentru că nu există posibilitatea de a schimba setări în variantele Demo.

La capitolul jocuri am ales câteva titluri care oferă unelte de Benchmarking. Acestea au fost FarCry 2, Grid Autosport, Hitman Absolution, Sleeping Dogs, Tomb Raider şi Bioshock Infinite. În general setările au fost cele mai înalte în rezoluţie Full HD, însă în jocurile optimizate pentru plăci video AMD am dezactivat setările specifice acelor plăci (precum TressFX în Tomb Raider).

  • 3D Mark 11: P10924
  • 3D Mark Ice Storm: 148750
  • 3D Mark Cloud Gate: 22926
  • 3D Mark Sky Diver: 21374
  • 3D Mark Fire Strike: 8029
  • Far Cry 2 (Ultra High/DX10 1080p): 192.17 fps
  • Grid Autosport (Ultra/8X MSAA/ 1080p): 84.12 fps
  • Hitman Absolution (Ultra/ 4X MSAA/ 1080p): 58.82 fps
  • Sleeping Dogs (High/ Extreme AA / 1080p): 57 fps
  • Tomb Raider (Ultra/ FXAA/ TressFX off/ 1080p): 94.4 fps
  • Bioshock Infinite (DX11 + DOF/ Ultra / 1080p): 94.21 fps

Este destul de clar că avem de a face cu unul dintre cele mai puternice sisteme de pe piaţă dedicate consumatorilor. Planul era ca lista de benchmark-uri să includă mai multe jocuri, însă unele dintre ele nu au vrut să ruleze sub nicio formă, în timp ce altele ieşeau cu eroare înapoi în desktop fără niciun avertisment. Evident, nu este vina sistemului ROG G20, ci mai degrabă a lipsei de compatibilitate a unor titluri precum Batman Arkham City sau Metro 2033 cu sistemul de operare Windows 8.1.

Concluzii

ASUS a creat un sistem excelent, care nu numai că are un design plăcut, dar dispune şi de un hardware care să îl susţină. Evident, toate acestea vin la un preţ destul de ridicat. Momentan G20 nu este disponibil în magazine, iar atunci când va ajunge va putea fi găsit în diverse configuraţii. Am avut la îndemână cel mai puternic model, care va intra pe piaţă la un preţ de aproximativ 6000 de lei. Adevărul este că un sistem care include aceleaşi componente nu este cu mult mai ieftin, dar consumul de energie şi dimensiunile ar fi mult mai mari în cazul unui computer obişnuit.

Aştept cu interes să văd în ce direcţie va merge ASUS cu aceste sisteme de gaming de dimensiuni scăzute şi mi-aş dori să să văd cât de curând o variantă care vine cu SteamOS instalat din fabrică şi cu un gamepad oficial Valve. Până atunci însă, ROG G20 în forma sa actuală este mai mult decât de ajuns pentru orice gamer care doreşte performanţă de top într-un format compact.

Părţi pozitive

Design excelent
Performanţă de top
Nivel de zgomot redus în idle
Nu necesită asamblare

Părţi negative

Preţ ridicat
Luminile pot fi deranjante pe întuneric
Nivel de zgomot ridicat în full load

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult