Lenovo Yoga 3 Pro Review

30.11.2014
Lenovo Yoga 3 Pro Review
Ecranul, difuzoare şi accesorii incluse

Ecranul

Cu rezoluţie impresionantă de 3200×1800 pixeli, ecranul de 13.3˝ încearcă să aducă experienţa Retina Display pe formatul unui laptop ultra-portabil. Teoretic, o densitate mare de pixeli ar trebui să facă imaginile mai clare şi detaliile mai fine. În practică, lucrurile nu stau chiar atât de bine, parte de software neţinând pasul cu pretenţiile unui astfel de ecran. Pixelii sunt extrem de mici şi nu poţi să lucrezi în desktop decât după ce ajustezi funcţia de scalare a textului şi elemente grafice la valoarea de minim 150%. Teoretic, asta rezolvă problema, numai că nu toate aplicaţiile reacţionează corect la folosirea funcţiei de scalare, anumite elemente de interfaţă apărând disproporţionate sau chiar inutilizabile. Din fericire lucrurile nu stau la fel atunci când folosim aplicaţii full screen, accesibile din ecranul de Start din Windows 8. Acolo elementele grafice sunt scalabile în cele mai multe cazuri, însă nu putem vorbi despre o experienţă perfectă.

Lenovo Yoga 3 Pro-1370

O altă problemă a ecranului este aceea că matricea folosită este de tip Pen Tile. Privit de-aproape, se pot observa micile spaţii dintre subpixeli. Dacă ar fi avut o rezoluţie mai mare, ecranul acestui ultra-portabil nu ar fi fost potrivit pentru procesare grafică.

Deşi Microsoft susţine aplicaţiile native pentru Windows 8, în practică, ele nu sunt atât de populare. În mod special utilizatorii din mediul business şi-au format o rutină de lucru în desktop, în care aplicaţiile full screen nu prea îşi găsesc locul. Din păcate ecranul cu rezoluţie mare oferit de Lenovo Yoga 3 Pro nu este prea folositor acestei categorii de utilizatori, sistemul de operare Windows şi aplicaţiile pentru acesta fiind încă incomplet optimizate.

Din punct de vedere al calităţii imagini, panoul folosit de Lenovo este destul de bun. Paleta de culori este foarte plăcută privirii, iar unghiurile de vizibilitate sunt generoase. Totuşi, cei interesaţi de-o precizie foarte bună a redării culorilor vor trebui să apeleze însă la un colorimetru pentru calibrare manuală.

Lenovo Yoga 3 Pro - difuzoarele dispuse sub restpad

Sunet

Deşi este foarte subţire şi spaţiul disponibil incintelor acustice este limitat, Yoga 3 Pro reuşeşte să impresioneze cu fidelitatea audio şi spaţializarea stereo excelentă. Semnate de JBL Audio, difuzoarele sunt plasate sub restpad, aproape de marginile carcasei pentru a diminua riscul de a fi acoperite accidental. Totuşi, volumul sonor nu este foarte ridicat, aşa că la utilizarea în spaţii cu mult zgomot ambiant recomand folosirea unui set de căşti.

Accesorii

Producătorul a inclus în pachetul cu accesorii două adaptoare AC, unul pentru călătorii având aproximativ dimensiunile unui încărcător pentru smartphone şi altul pentru birou, mai rapid la încărcarea bateriei.

Lenovo Yoga 3 Pro-1370 - livrat cu două adaptoare AC, unul fiind pentru călătorii

 

Părţi pozitive

laptop, tabletă, stand sau cort, în funcţie de nevoi
construcţie de calitate
calitatea ecranului, difuzoarele, tastatura şi touchpad-ul
autonomie bună, ţinând cond de supleţea carcasei şi capacitatea acumulatorului folosit

Părţi negative

ecranul cu rezoluţie 3200x1800 nu este ideal pentru folosirea în modul desktop

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult