Internet Explorer 8, bătrânul browser îşi forţează limitele

Internet Explorer 8, bătrânul browser îşi forţează limitele
Îmbunătăţiri de ochii soacrei

Noile facilităţi ale lui Internet Explorer sunt de fapt două mari şi late (vorba vine): Activities şi Webslices.

Activităţi pentru internautul social

Activities constituie o serie de funcţii ce pot fi accesate prin intermediul meniului contextual (click dreapta pe un fragment de text selectat). Aceste funcţii pot varia de la scrierea pe blog (doar Windows Live Spaces deocamdată), definirea unor termene (cu ajutorul Encarta), căutarea pe diverse site-uri gen Ebay, Facebook sau StumbleUpon, traducerea textului (cu Windows Live Translator), expedierea pe mail (Windows Live Hotmail).

IE8

Serviciile folosite vor putea fi modificate pe viitor. De exemplu, pentru blogging vor putea fi folosite alte servicii precum WordPress sau Blogger. Însă deocamdată sunt disponibile doar servicii Microsoft pentru aceste activităţi.

Bucăţele de Web

Webslices, pe de altă parte, este un concept mult mai interesant şi mai ales original. Ca să înţelegi modul de funcţionare al acestei facilităţi trebuie să o compari cu fluxurile RSS. Numai că, spre deosebire de RSS unde subscrii la actualizările conţinutului unui întregi pagini/site, folosind Webslices te înscrii doar la o anumită secţiune dintr-o pagină Web. De exemplu, poţi subscrie doar la condiţiile meteo afişate în paginile unui portal Web. Slice-ul respectiv se adaugă la Favorites şi vei fi notificat când survine vreo modificare. Există şi funcţie de preview, astfel că secţiunea respectivă poate fi vizualizată fără să mai vizitezi site-ul respectiv.

IE8

Internet Explorer 8 se mai poate lăuda şi cu un nou manager de addon-uri. În cadrul acestuia pot fi configurate acum, pe lângă addon-uri, motorarele de căutare folosite şi providerii de funcţii pentru Activities. Legat de addon-uri şi extensii trebuie spus că cele care le aveam instalate în Internet Explorer 7 au mers fără probleme şi în IE8.

Internet Explorer 8

În fine, o altă noutate care ţine mai mult de protecţia anti phishing, este aşa-numita Domain Highlighting. Când intri pe un site, adresa este în mod normal scrisă cu gri, cu excepţia domeniului (google.com, microsoft.com etc.) care este evidenţiat cu negru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News