Allview X4 Soul Xtreme – un phablet cu display de 6” şi funcţie inclusă de înregistrare a convorbirilor, care excelează la capitolul autonomie a bateriei [REVIEW]

29.07.2017
Allview X4 Soul Xtreme - un phablet cu display de 6” şi funcţie inclusă de înregistrare a convorbirilor, care excelează la capitolul autonomie a bateriei [REVIEW]
SOFTWARE ŞI PERFORMANŢĂ, CAMERA

SOFTWARE ŞI PERFORMANŢĂ  

Pe scurt, X4 Soul Xtreme dispune de chipset octa-core MediaTek Helio P25, 4 GB memorie RAM, grafică Mali T880 MP2 şi capacitate de stocare internă de 64 GB. Pe parcursul celor aproape două săptămâni în care am utilizat telefonul, am fost mulţumit de performanţele lui. Nu au existat erori neaşteptate sau blocaje. 
 
Excelent pentru consumul de conţinut multimedia în Netflix sau YouTube, datorită ecranului mare, X4 Xtreme se descurcă foarte bine şi atunci când rulează jocuri. Am rulat intensiv pe telefon trei titluri: Star Trek: Wrath of Gems, Grow Empire: Rome şi Empire: Four Kingdoms. Toate trei au grafică destul de bogată şi în toate cazurile smartphone-ul s-a descurcat admirabil. 
 
Tot datorită ecranului mare, X4 Xtreme este foarte util în rolul de ebook reader. Pe acest smartphone cu ecran de 6” poate fi folosită la adevărata valoare excelenta aplicaţie Google Books. 
 
 
Terminalul rulează o versiune modificată de Android 7.0 Nougat. Meniurile din setări sunt bine structurate, iar interfaţa este curată.  
 
Apreciez faptul că Allview a inclus foarte puţin bloatware în X4 Xtreme, iar majoritatea acestor aplicaţii pot fi dezinstalate, nu doar oprite. 
 
Performanţele bune sunt confirmate de rezultatele obţinute în teste. În Quadrant Standard Edition, X4 Soul Xtreme a obţinut un scor de 47079. În AnTuTu Benchmark scorul obţinut a fost de 65547. În 3DMark Slingshot Extreme am obţinut 725. 
 
Terminalul dispune de un launcher fluid şi care consumă puţine resurse, numit Carefree Launcher. Acesta dispune de suport pentru widget-uri şi include câteva efecte interesante. Am folosit telefonul şi cu lancher-ul meu preferat, Nova Launcher, fără probleme. 
 
Mi-a atras atenţia poziţionarea puţin ciudată a meniului pentru comenzi rapide (Bluetooth, GPS, date mobile, mod avion etc.) care apare, prin swipe, din partea de jos a ecranului, la fel ca la iPhone. După ani de zile în care l-am găsit în partea de sus a ecranelor terminalelor cu Android pe care le-am folosit, mi-a luat câteva zile până să mă obişnuiesc cu noua poziţie. În partea de sus sunt afişate doar notificările. 
 
Nu în ultimul rând, aplicaţia Phone include o caracteristică pe care eu o găsesc foarte utilă. Este vorba de un buton pentru înregistrarea convorbirilor. Calitatea audio a fişierelor rezultate este foarte bună şi nu mai trebuie să te bazezi, în caz de nevoie, pe aplicaţiile de proastă calitate din Google Play. 
 

CAMERA

X4 Soul Xtreme dispune de sistem dual-camera, cu senzor principal Sony IMX258 de 13 MP, plus încă un senzor de 5 MP pentru efecte suplimentare, precum bokeh. Senzorul IMX258 a fost montat de obicei pe modele de smartphone-uri mid-range. 
 
În condiţii bune de luminozitate, pozele făcute cu smartphone-ul sunt reuşite. Însă în condiţii dificile (în amurg, noaptea, lumină din faţă), calitatea nu mai este la fel de bună. Totuşi, camera este suficient de capabilă pentru a vă baza pe ea pentru pozele din vacanţă şi din viaţa de zi cu zi. 
 
Sistemul dual-camera de pe X4 Xtreme permite o serie de „artificii” interesante. Printre acestea se numără efectul bokeh (partea nefocalizată a fotografiei) sau relizarea de imagini în care doar un element se mişcă. 
 
Aplicaţia camerei oferă moduri de fotografiere precum precum Time-lapse, Night, Professional sau Slow motion. Există şi un scanner pentru cărţi de vizită, dar şi diferite filtre pentru cameră, precum Sofina sau Vintage. Pe acestea din urmă nu le recomand, deoarece afectează destul de mult calitatea imaginilor. Cel mai bine este să vă rezumaţi la modul None. 
 
Mai jos găsiţi o galerie foto cu imagini realizate cu X4 Soul Extreme în diverse scenarii. 
 

Camera frontală are un senzor uriaş, de 20 MP. Datorită acestuia, utilizatorii pot surpinde în selfie-uri cadre mult mai mari. De asemenea, atunci când pozele sunt tăiate, nu se mai pierde la fel de mult din calitatea lor. 

 

Părţi pozitive

Design plăcut, bazat pe metal şi sticlă
Performanţe bune
Senzor de amprentă precis
Autonomie foarte bună a bateriei
Funcţie inclusă de înregistrare a convorbirilor

Părţi negative

Camera nu se ridică la nivelul aşteptărilor
Este foarte greu, chiar şi pentru un phablet
Ecranul de 6” are rezoluţie Full HD

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult