Două telefoane noi de la Huawei, P Smart Pro şi Nova 5T, dezvăluite din greşeală de Google

19.08.2019
Două telefoane noi de la Huawei, P Smart Pro şi Nova 5T, dezvăluite din greşeală de Google

Programul Android Enterprise listează dispozitive mobile de la partenerii Google, care respectă normele impuse de companie pentru a putea fi folosite în domeniul business, compatibile şi conforme cu standardele industriei. Aici sunt de obicei listate telefoane care sunt deja pe piaţă, pentru ca partenerii să poată alege dispozitive pe care să le ofere apoi angajaţilor, însă din când în când mai sunt listate şi câteva telefoane încă nelansate. În cazul Huawei, două modele încă neanunţate au fost dezvăluite pe site-ul oficial Google.

După o lansare cu „probleme” ale seriei Honor 20, cunoscută în china drept Huawei Nova 5, se pare că vor exista şi alte dispozitive bazate pe această serie. Android Enterprise Directory listează un nou dispozitiv numit Huawei Nova 5T, un dispozitiv de dimensiuni mici, echipat cu hardware puternic. Există posibilitatea ca acesta să acopere o nişă pe care ceilalţi producători de telefoane o cam ignoră în ultima perioadă: dispozitivul performant care poate fi folosit cu o singură mână.

Conform listării, Huawei Nova 5T va beneficia de un ecran perforat de 5,5”, 8 GB memorie RAM, 128 sau 256 GB stocare şi cel mai probabil un procesor Kirin. Acesta nu era listat, însă Huawei foloseşte momentan modele Kirin 810 pe dispozitivele mid-range premium şi 980 pe cele high-end. Oricare dintre acestea oferă însă o experienţă de utilizare foarte bună în majoritatea timpului.

Un alt model care a fost dezvăluit de programul Android Enterprise este Huawei P Smart Pro. Acesta va fi cel mai probabil un model de buget, care pare să păstreze design-ul celui mai recent P Smart, cu ecran fără notch de 6,5”. Acesta vine şi cu 4 GB memorie RAM, 64 GB stocare internă şi un senzor de amprentă, cel mai probabil pe partea din spate.

Cele două telefoane ar urma să fie lansate în următoarele câteva săptămâni, probabil înainte de apariţia pe piaţă a noului flagship Huawei Mate 30 Pro.

 

Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult