Leagoo T1 – smartphone 4G la preţ accesibil (REVIEW)

10.10.2016
Leagoo T1 - smartphone 4G la preţ accesibil (REVIEW)
Experienţa în utilizare, Concluzie

Experienţa în utilizare

Leagoo T1 dispune de un ecran HD de 5” cu tehnologie IPS, integrat cu scutul de protecţie din sticlă pentru obţinerea unor unghiuri de vizibilitate mai ample şi calitate mai bună a imaginii în ansamblu. Plăcut la atingere şi rezistent la zgârieturi superficiale, scutul de protecţie pentru ecran are ca dezavantaj doar tratamentul oleofobic mai puţin eficient împotriva urmelor de amprente. Chiar şi aşa, ecranul bine iluminat este uşor lizibil inclusiv la folosirea sub soare direct. Ecranul cu densitate 294 PPI are un nivel de claritate suficient şi contrast uniform chiar şi atunci când nu este privit direct din faţă .

Leagoo T1

Delimitat cu un set de perforaţii aplicate pe capacul din spate, difuzorul încorporat redă sunet clar şi suficient de puternic, funcţia de vibraţii suplimentând alertele primite.

Livrat cu versiunea Android 6.0 şi un Launcher bine optimizat care nu foloseşte efecte vizuale în exces, Leagoo T1 oferă o experienţă cursivă la derularea listelor de meniuri şi nu pune probleme în folosirea de zi cu zi. Aplicaţiile de Android pornesc destul de repede şi în general, oferă o experienţă satisfăcătoare în utilizare. Cei obişnuiţi să schimbe rapid de la o aplicaţie la vor aprecia cantitatea de 2GB memorie RAM, suficientă pentru nu resimţii întârzieri deranjante la comutarea între aplicaţiile recente.

Chiar dacă nu putem emite prea mari pretenţii la acest nivel de preţ, senzorul de amprente îşi face bine treaba, permiţând activarea ecranului în mai puţin de o secundă. Alternativ, putem folosi şi comenzi double-tap pentru activarea ecranului, dacă activăm această funcţie din sistemul de meniuri. Opţional, putem seta comenzi speciale prin care să deschidem aplicaţiile des folosite fără să pornim mai întâi ecranul.

Sunetul este captat cu ajutorul a două microfoane, instalate la partea de jos şi pe spatele carcasei, cel din urmă deservind funcţia noise-canceling responsabilă cu blocarea zgomotelor ambiante în timpul convorbirii. Apelurile se aud clar şi puternic prin casca audio, iar microfonul nu pune probleme de claritate. Totuşi, am remarcat unele probleme la folosirea husei de protecţie inclusă în pachetul cu accesorii, care pare să atenueze sensibilitatea oferită de microfon.

Stabilitatea semnalului este bună, atât la reţeaua de telefonie mobilă, cât şi cea WiFi. În ce priveşte accesul la internet mobil, Leagoo T1 oferă conectivitate 4G, vitezele pentru download atingând şi depăşind în testele desfăşurate pragul de 70 Mbps.

Leagoo T1 – teste de performanţă:

  • 3DMark (Ice Storm Unlimited) – 3798
  • PCMark (Work performance) – 3364
  • AnTuTu Benchmark 6.2 – 29397
  • GFXBench 4.0 – T-Rex: 334 frames (Offscreen, 1080p)
  • Quadrant – 12959
  • Geekbench 3 – 577 (single-core), 1443 (multi-core)
  • A1SD benchmark – 60,38 MB/s citire / 11,02 MB/s scriere (memoria internă)

Camera Foto

Leagoo T1 pune la dispoziţie o cameră foto de 13 MP, din păcate fără prea mari pretenţii. Astfel, deşi telefonul obţine poze la calitate rezonabilă sub soare direct, nivelul detaliilor scade rapid odată cu diminuarea luminii ambiante. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre camera frontală de 8MP, asistată cu blitz LED pentru obţinerea pozelor selfie şi pe timp de noapte.

Leagoo T1 Video Sample

Capabil să filmeze la rezoluţie 1080p, Leagoo T1 oferă o calitate rezonabilă a imaginii, însă compresia folosită nu este foarte eficientă.

Autonomie

În carcasa cu o grosime de 7.5 mm, Leagoo T1 adăposteşte un acumulator de 2400 mAh, suficient de puternic pentru configuraţia aleasă. Pus în slujba unui chipset Mediatek din gama entry-level şi ecran limitat la rezoluţia 720p, acumulatorul instalat permite aproximativ două zile de utilizare fără grija adaptorului AC, desfăşurând până la o oră de convorbiri telefonice zilnic.

Cu acces permanent la internet prin conexiune WiFi sau 4G, am obţinut un timp de utilizare efectivă (Screen Time) de aproximativ 3 ore, desfăşurând activităţi cum ar fi navigare web şi vizionarea de conţinut YouTube, instalând aplicaţii din magazinul Google Play şi folosind camera foto pentru câteva poze şi secvenţe video.

Folosirea  ocazională, oprind selectiv conexiunile de date atunci când nu sunt absolut necesare, poate extinde autonomia la aproape 3 zile.

Concluzie

Echipat cu 2 GB memorie RAM, chipset quad-core şi o versiune de Android bine adaptată pentru publicul european şi fără aplicaţii inutile preinstalate, T1 se pretează destul de bine pentru folosirea de zi cu zi.

Cu design elegant şi nu prea voluminos, Leagoo T1 poate fi o bună alegere pentru cei care doresc confortul unui ecran spaţios, dar fără a face saltul la formatul unui phablet cu ecran mare. Reţeta este completată cu două camere foto, de 13 MP şi 8MP, senzor de amprente şi conectivitate 4G LTE.

Telefonul Leagoo T1 poate fi găsit în oferta magazinelor asiatice cu preţul de 89 dolari, la care se pot adăuga taxe vamale şi costul transportului, după caz.

Desigur, la acest nivel de  preţ nu putem aştepta să beneficiem de protecţie la apă şi praf, însă producătorul compensează pentru asta incluzând folie pentru ecran (pre-aplicată) şi husă de protecţie opţională.

Părţi pozitive

Design elegant şi carcasă metalică
Ecran de bună calitate
Suport 4G LTE
Versiune de Android 6.0 adaptată pentru utilizatori non-asiatici

Părţi negative

Camera foto poate supraexpune unele poze

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult