Google Pixel 8a, mezinul mai accesibil din noua serie, a ieșit la iveală

Google Pixel 8a, mezinul mai accesibil din noua serie, a ieșit la iveală

Alături de ultimele două Pixel 8 și 8 Pro va exista și un mezin: Pixel 8a Acesta este un model mai accesibil ca preț, iar lansarea sa este așteptată undeva în primăvară, cel mai probabil în aprilie-mai. Pixel 8a a fost dezvăluit astăzi neoficial în câteva randări bazate pe CAD.

Potrivit randărilor în CAD furnizate de OnLeaks și Smartprix, Pixel 8a are aceeași filozofie de design rotunjit ca frații săi mai mari, Google Pixel 8 și 8 Pro, păstrând același modul de cameră de pe actualul Pixel 7a.

Pixel 8a ar trebui să fie un pic mai mic și mai subțire decât până acum, dar va avea același ecran de 6,1 inchi. Modulul din spate găzduiește două camere, iar pe partea din față se găsește aceeași gaură în ecran pentru camera de selfie. Marginile par a fi o idee mai subțiri, rama neagră din partea de jos fiind destul de proeminentă.

Deși imaginile provin din randări în CAD, telefonul reprezentat este aproape identic cu model fizic dezvăluit luna trecută de Abhishek Yadav pe Twitter / X. Dacă cele două leak-uri concordă, ne așteptăm la un design premium pe un telefon care ar trebui să fie considerabil mai ieftin decât modelele Pixel 8/Pixel 8 Pro de 800 și 1.000 de dolari — Pixel 7a costând doar 500 de dolari la lansare. Dacă Google păstrază tendința de până acum, 8a va fi echipat tot cu chipul Tensor G3, ca și confrații săi mai costisitori.

Potrivit unui benchmark rulat în august, Google Pixel 8a va rula o versiune underclocked a chipsetului Tensor G3. Modelul 8a va avea 8 GB de memorie RAM și, bineînțeles, va ieși din fabrică direct cu Android 14.

Având în vedere că Pixel 7a a apărut în mai iar designul său a fost dezvăluit neoficial în noiembrie, o concluzie inductivă ar fi că Pixel 8a este așteptat undeva la mijlocul primăverii din 2024.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News