Samsung Galaxy S7: definiţia flagship-ului cu Android în 2016 (REVIEW)

14.03.2016
Samsung Galaxy S7: definiţia flagship-ului cu Android în 2016 (REVIEW)
Ecran, performanţă, autonomie

Ecran

Samsung este cel mai mare producător de panouri OLED din lume, iar smartphone-urile sale beneficiază de unele dintre cele mai bune display-uri de acest gen. Galaxy S7 nu este un pas imens în faţă pentru cei care au deţinut un S6, însă noul panou oferă o experienţă mai bună în anumite condiţii. Întrucât a fost îmbunătăite luminozitatea şi contrastul, sunt şanse mari ca S7 să fie mult mai uşor de folosit în soare puternic. De asemenea, Samsung pare să fi îmbunătăţit eficienţa display-ului, activând funcţii „always-on” ca implicite. Ora exactă, data, nivelul bateriei şi numărul de notificări sunt afişate tot timpul pe display, însă autonomia nu pare să fie afectată  de această funcţionalitate. Cu toate acestea, „always-on display ” este o funcţie inteligentă, care opreşte ecranul atunci când acesta este pus în buzunar, în geantă sau pe masă cu display-ul în jos.

Performanţă

Galaxy S7 este probabil ceea ce şi-au dorit întotdeauna utilizatorii de Android în termeni de performanţă. Este unul dintre puţinele smartphone-uri care nu dă semne de oboseală în nicio situaţie, nicio aplicaţie şi niciun joc 3D. Chiar dacă versiunea din România a telefonului vine echipată cu chipset-ul Exynos 8890, care în teste oferă performanţă mai scăzută faţă de Snapdragon 820, Acesta este în continuare cel mai puternic telefon disponibil în acest moment pe piaţă (până apar modelele care integrează soluţia Qualcomm, cel puţin).

Ne-am fi dorit să vedem şi varianta alternativă a telefonului, să vedem exact cum afectează în termeni de performanţă un alt chipset şi să comparăm nivelul de căldură degajată în utilizare intensă. Galaxy S7 se poate încălzi destul de tare în anumite situaţii. Se pare însă că sistemul de răcire bazat pe lichid foloseşte rama metalică pentru a disipa căldura. Astfel, nu există momente în care procesorul să fie îngreunat din cauza supraîncălzirii şi nici un punct extrem de încins în utilizare, acesta fiind încălzit uniform. Probabil cel mai intensiv „test” pentru temperatură este funcţionalitatea Oculus prin intermediul accesoriului Gear VR, care foloseşte senzorii de mişcare, procesorul, cipul grafic şi display-ul la maximum.

În testele sintetice de performanţă, Galaxy S7 s-a ridicat la nivelul aşteptărilor noastre. Acesta este momentan cel mai rapid telefon care a trecut prin redacţia noastră şi probabil că va fi detronat abia în momentul în care vom primi la test un smartphone bazat pe Snapdragon 820.

Autonomie

Galaxy S6 a fost o adevărată revoluţie pentru dispozitivele Samsung în momentul lansării, însă a păstrat una dintre problemele generaţiilor precedente: autonomia de o zi de utilizare. Pentru modelul S7, compania coreană a reuşit să integreze un accumulator mai mare. În utilizare normală, cu mai multe adrese de e-mail, conturi de social media şi 4G activat tot timpul, Galaxy S7 ajungea la sfârşitul zilei cu aproximativ 40-45% capacitate. Acest lucru sugerează o utilizare de o zi şi jumătate, undeva în jurul a 30-33 de ore de utilizare. Cu siguranţă, aceste rezultate pot fi îmbunătăţite folosind profilele avansate de power management ale telefonului, cu trecerea la 3G de la 4G sau chiar utilizare selectiva a internetului.

Părţi pozitive

Design excelent
Performanţă de top
Cameră foto foarte bună
Senzor de amprentă eficient

Părţi negative

Autonomia putea fi mai bună
Sticla de pe spate evidenţiază amprentele

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult