Vivo Nex 2: două ecrane, ecran fără margini şi cameră triplă

05.12.2018
Vivo Nex 2: două ecrane, ecran fără margini şi cameră triplă

Vivo a avut parte de un an foarte bun, lansând treptat mai multe dispozitive inovatoare. După primul telefon cu senzor de amprentă în display şi primul telefon cu o cameră care se ascunde, compania propune Vivo Nex 2, un smartphone care împrumută câteva caracteristici de design de la ZTE Nubia X, fiind realizat folosind ecrane OLED color pe ambele părţi.

Scopul vompaniei Vivo atunci când a proiectat Nex 2 a fost să elimine complet marginile din jurul display-ului şi se pare că a reuşit. Acesta este unul dintre puţinele dispozitive de pe piaţă care se poate lăuda cu margini extrem de subţiri, cu doar o mică zonă mai groasă sub display, dar şi aceasta este mult mai mică decât în cazul dispozitivelor concurente. Pentru a atinge acest obiectiv însă, au fost necesare câteva compromisuri.

De exemplu, camera frontală a fost eliminată complet, în timp ce un display secundar pe partea din spate a devenit absolut necesar pentru realizarea de selfie-uri. Ecranul de pe spate nu este însă lipsit de margini, acesta fiind bazat pe un panou obişnuit. Întrucât compania îşi păstrează secretele până pe data de 11 decembrie, când este programat anunţul oficial, tot ce avem acum la dispozitiţie sunt primele imagini cu telefonul. Se pare că pe partea din spate, Vivo Nex 2 va beneficia de un sistem cu trei camere. 

În materie de specificaţii hardware, avem la dispoziţie doar zvonurile din ultimele câteva săptămâni. Acestea vorbeau despre un chispet Snapdragon 845, 10 GB memorie RAM şi 128 GB stocare internă, cu un senzor de amprentă în display. Acestea vor fi cel mai probabil confirmate săptămâna viitoare, însă cu siguranţă vor exista şi variante cu mai puţină stocare sau cu mai puţin RAM.

Din păcate, acest model nu va putea să beneficieze de pe urma noului chipset Snapdragon 855, recent anunţat de către Qualcomm, întrucât acesta va fi lansat oficial abia în 2019.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult