Gadgeturi „trăsnite” care te ajută să treci mai uşor prin iarnă sau pe care le poţi face cadou celor dragi în sezonul rece

08.12.2017
Gadgeturi „trăsnite” care te ajută să treci mai uşor prin iarnă sau pe care le poţi face cadou celor dragi în sezonul rece

Sezonul rece a venit, iar unii producătorii de gadgeturi au produse speciale pentru această perioadă, fie că este vorba de şosete încălzite, dispozitive pentru încălzit mâinile sau haine dedicate celor care au multe dispozitive electronice.

Vă prezentăm, mai jos, o listă cu gadgeturi mai puţin obişnuite, gândite special pentru a fi folosite iarna. Modele prezentate de noi sunt doar exemple. Există o gamă largă de astfel de produse şi vă recomandăm să vă documentaţi înainte de a decide care este modelul care vi se potriveşte. 

Mouse şi mousepad cu încălzire

Pentru cei care au o circulaţie proastă şi au mâinile mai tot timpul reci există un mouse încălzit, dar şi mousepad-uri speciale pentru acesta. ValueRays este un mouse încălzit care poate fi comandat pe Amazon. Produsul costă 20 de dolari, are senzor optic (800 DPI) şi telecomandă pe fir pentru pornirea funcţiei de încălzire. În România, USBMania vinde un mousepad cu încălzire în formă de rechin, care costă 58 de lei. Acesta se conectează la un port USB al computerului, iar temperatura maximă oferită este de 42 de grade Celsius.

Încălzitor pentru cana de cafea sau ceai

Pentru birourile cu temperaturi mai scăzute, unde lichidele se răcesc mai repede, poate fi de folos un încălzitor USB pentru căni. Pe eMAG un astfel de produs costă 33 de lei. Dispozitivul oferă şi patru porturi USB suplimentare. AutoLux.ro oferă un model cu trei porturi USB şi buton On/Off, la preţul de 45 de lei. Potrivit producătorului, acesta menţine lichidul cald la o temperaturi de 50-60 grade Celsius. 

Mănuşi prietenoase cu ecranele tactile

Acestea pot fi găsite în aceste zile peste tot, de la buticurile de la metrou şi până în magazinele online. Vă recomandăm să testaţi mai multe modele înainte de a cumpăra, deoarece majoritatea au calitate slabă. Un model de la Levi’s, o firmă de încredere, costă 60 de lei pe eMAG şi FashionDays.ro. 

Dispozitiv pentru încălzirea mâinilor

Tot pentru cei care suferă de „sindromul mâinilor reci” există încălzitoare pentru mâini, cu baterie sau care se conectează la un port USB. Doctorland.ro vinde un astfel de model la preţul de 45 de lei. Produsul foloseşte două baterii AA. În cazul în care acestea se consumă, aparatul poate fi conectat la un port USB. Spy-shop.ro oferă un model care are şi funcţie de baterie externă. Dispozitivul Celestron are capacitate de 4.400 mAh şi costă 180 de lei.  

Căciulă cu difuzoare

Căciula este un accesoriu nelipsit pentru majoritatea oamenilor, iarna. Dacă doreşti una mai deosebită, ai putea arunca o privire la modelul Forever Braids. Căciula dispunde de difuzoare. Acestea se conectează la telefon prin intermediul unui fir, prevăzut cu telecomandă. La EuroGSM produsul costă 35 de lei, la reducere. Dacă vă deranjează cablul, modelul Serioux vândut de eMAG pentru 90 de lei se conectează prin Bluetooth la telefon. 

Şosete încălzite

Se spune că „frigul te ia de la picioare”. Există, însă, şosete încălzite. Articolevanatoare.ro are în ofertă un model care costă 143 de lei. Sunt disponibile mărimile S, M, L şi XL. Şosetele au mici buzunare pentru baterii, iar căldura este transmisă printr-o reţea de fire.

Ghete încălzite

Aceste ghete folosesc o tehnologie similară cu cea descrisă la şosetele încălzite. Columbia Bugaboot Plus Electric folosesc baterii şi pot fi găsite de vânzare pe site-uri din străinătate sau pe platformele de anunţuri din România.

Mănuşi încălzite

Modelul GTD Daga dispune de acumulator cu autonomie de 4 ore. Pe shopU.ro mărimea L costă 227 de lei. Acumulatorul se poate încărca la PC prin intermediul portului USB. Această marcă oferă şi papuci de casă cu încălzire. Pe evoMAG.ro aceştia costă 196 de lei, iar autonomia oferită este de două ore. 

Geacă pentru pasionaţii de gadgeturi

Dacă ai multe dispozitive electronice şi nu îţi place să cari în spate un rucsac, geaca Scottevest Revolution Plus ar putea fi soluţia pentru tine. Are glugă şi este rezistentă la apă. Mai mult, dispune de buzunare (în total 26!) dedicate pentru smartphone, power bank, tabletă, cabluri şi alte accesorii. Pe Amazon produsul poate fi comandat la preţul de 250 de dolari.
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult