Poliţiştii din America au folosit o aplicaţie pentru a decide dacă să aresteze sau nu o persoană

15.08.2018
Poliţiştii din America au folosit o aplicaţie pentru a decide dacă să aresteze sau nu o persoană

Poliţiştii au proceduri destul de clare pentru fiecare situaţie în parte, însă doi ofiţeri din statul Georgia din Statele Unite au decis să folosească o aplicaţie de „dat cu banul” pentru a hotărî dacă să aresteze sau nu o femeie care a condus peste viteza legală. Chiar dacă moneda virtuală a aterizat pe ban, care reprezenta decizia să nu o aresteze, cei doi ofiţeri tot au arestat-o.

Se pare că cei doi ofiţeri, Courtney Brown şi Kristee Wilson, au oprit maşina condusă de Sarah Webb, acuzând-o de depăşirea vitezei legale. Problema apare atunci când poliţiştii nu pot dovedi că Webb mergea cu viteză excesivă, întrucât maşina lor de patrulă nu era echipată cu un sistem radar. Astfel, decizia a fost lăsată la voia întâmplării, urmând ca aplicaţia să decidă ce se întâmplă mai departe.

Chiar dacă decizia nu a fost influenţată obligatoriu de aplicaţie, faptul că o astfel de întâmplare a avut loc a dus la suspendarea celor doi ofiţeri. Discuţiile între cele două poliţiste au fost înregistrate de camerele pe care le purtau pe echipament şi au fost descoperite când Webb a depus plângere împotriva lor.

În urma acestei situaţii, acuzaţiile asupra inculpatei Sarah Webb au fost retrase, iar aceasta va lupta în instanţă pentru a cere pedepsirea celor două agente de poliţie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult