Elon Musk mai are un singur lucru important de bifat în 2020. Va reuși oare, în cele câteva zile rămase?

28.12.2020
Elon Musk mai are un singur lucru important de bifat în 2020. Va reuși oare, în cele câteva zile rămase?
Foto: Shutterstock

Elon Musk a avut un an foarte bun, dar mai are un obiectiv de bifat pentru ca anul 2020 să fie unul excepțional pentru el.

Miliardarul a devenit al doilea cel mai bogat om din lume, SpaceX a devenit prima companie privată care a dus oameni în spațiu, Starman a ajuns la planeta Marte, iar Tesla a dezvoltat noi baterii, mult mai eficiente, dar și noi componente, care eficientizează producția.

Citește și: Succes uriaș pentru două românce! Au semnat cu una dintre cele mai cunoscute echipe din lume

Ar fi extraordinar, însă, pentru Musk dacă Tesla ar reuși să atingă pragul de 500.000 de automobile electrice produse în acest an.

Acest lucru este posibil în această săptămână, potrivit unui mesaj intern transmis de Musk. „Vă rog să faceți toți pașii necesari pentru a crește producția (în timp ce creșteți calitatea)”, a scris miliardarul, într-un e-mail obținut de Reuters.

Săptămâna trecută, Tesla a anunțat că a produs 139.300 de vehicule în cel de-al treilea trimestru al anului, un record trimestrial.

Tesla lui Elon Musk, aproape de un nou moment istoric

Pentru a atinge pragul de 500.000 de unități, compania trebuie să producă 182.000 de automobile în perioada octombrie – decembrie 2020.

Foto: Shutterstock

În afară de fabrica din California, SUA, doar cea din China mai construiește în acest moment automobile Tesla. Compania lucrează la o nouă fabrică în Germania, dar are probleme cu recrutarea de angajați.

Fabrica din statul Nevada produce baterii și componente auto.

În China, Tesla a început producția SUV-ului Model Y. Elon Musk a declarat că pentru acest vehicul va exista în statul asiatic o cerere mai mare decât pentru toate celelalte modele oferite de Tesla, combinate.

Sursa: Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult