Cele mai bune filme ale lui Andrei Tarkovski, disponibile gratuit online

30.05.2023
Foto: Wikipedia

Cele mai bune filme ale regizorului rus Andrei Tarkovski pot fi vizionate gratuit pe internet.

Acestea sunt: „Călăuza”, „Solaris”, „Copilăria lui Ivan”, „Oglinda”, „Andrei Rubliov” și „Pasiunea lui Andrei”.  Peliculele pot fi urmărite pe canalul Mosfilm de pe YouTube, într-o listă dedicată.

„Călăuza” este un film SF care spune povestea celor care doresc să ajungă la locul prăbușirii unei nave extraterestre. Oamenii cred că celor care ajung acolo li se îndeplinesc dorințele. Zona este, însă, închisă de autorități. De aceea, pentru a pătrunde în perimetru este nevoie de călăuze.

Citește și: Cum accesezi din România platforma gratuită, similară cu Netflix, pe care găsești mii de filme bune

Andrei Tarkovski este unul dintre cei mai influenți regizori din toate timpurile. El a avut o contribuție esențială la dezvoltarea cinematografiei moderne. Asta deși Tarkovski a regizat doar șapte filme și câteva scurt-metraje. Bunica sa din partea tatălui era de origine română.

Mosfilm este un studio de film rus fondat la Moscova în 1920. La căderea Uniunii Sovietice, Mosfilm avea peste 3.000 de filme realizate.

Alte canale de pe YouTube care oferă, gratuit, sute de filme sunt: Cult Cinema Classics, PizzaFlix, Horror Central sau Movie Central. Acestea sunt o alternativă pentru cei care au decis să renunțe la Netflix după ce compania a declanșat măsurile împotriva celor care fac account sharing.

Sursa: Boing Boing

Citește și: Știrile Go4it: Aplicația săptămânii, ce mai fac dronele Bayraktar și filme de excepție, disponibile gratuit online

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult