Lenovo Yoga Tab 3 Pro Review

29.02.2016
Lenovo Yoga Tab 3 Pro Review
Performanţe, Concluzie

Ecran, hardware, specificaţii

Lenovo a făcut o treabă bună cu partea exterioară a tabletei, dar nici la interior nu avem ce reproşa. Tableta foloseşte o configuraţie Intel cu procesor Atom X5-Z8500 – model quad-core pe 14 nm, cu o frecvenţă de până la 2.44 GHz în modul burst.

Yoga Tab 3 Pro – rezultate în benchmark-uri:

  • AnTuTu – 77024 (3D 22407, UX 25098, CPU 23855, RAM 5564)
  • GFXBench  – Car Chase 521 frames, Manhattan 845 frames, T-Rex 2318 frames (1080p, offscreen)
  • Quadrant – 215614 (CPU 1050973, Mem 14715, I/O 9686, 2D 249, 3D 2449
  • 3DMark Ice Storm Unlimited – 25372
  • PCMark (Work Performance) – 5106 

Ecranul cu o diagonală de 10” are o rezoluţie QHD (2560×1600), care impresionează prin claritate şi paleta de culori foarte plăcută. Luminozitatea maximă a ecranului este foarte bună, nivelul de negru şi contrastul sunt mulţumitoare, tratamentul oleofobic este mulţumitor iar unghiurile de vizualizare sunt foarte bune.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Oferta este completată cu 2GB memorie RAM şi 32GB memorie internă expandabilă, respectiv modem 4G LTE pentru acces la internet mobil. Desigur, nu lipseşte nici conectivitatea WiFi ac şi Bluetooth 4.0.

  • Ecran: 10”, IPS, 2560×1600 pixeli
  • Chipset: Intel Atom x 5-Z8500 (2M Cache, Quad Core, până la 2,24 GHz)
  • RAM: 2 GB
  • Memorie internă: 16/32 GB
  • Card: MicroSD
  • Sistem de operare: Android 5.1
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 4.0
  • Cameră foto: 13 MP, înregistrare 1080p
  • Cameră frontală: 5MP
  • Conectori: MicroUSB
  • Audio: difuzoare stereo, microfon
  • Baterie: 10200 mAh
  • Dimensiuni: 247 mm x 4,68 mm x 179 mm
  • Greutate: 665 grame

Software

Yoga Tab 3 Pro foloseşte o versiune de Android 5.1 fără prea multe modificări, doar cu o serie de îmbunătăţiri pentru ergonomie şi simplificarea modului de lucru. Interfaţa Lenovo păstrează multe din elementele familiare ale platformei, cum ar fi bara pentru notificări şi butoane de control sau panoul pentru setări.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Lenovo nu a aglomerat sistemul de operare cu prea multe aplicaţii suplimentare, remarcându-se în plus doar plugin-ul Dolby Atmos, alături de alte câteva aplicaţii: Sketchpad, SHAREit, SYNCit, Evernote, suita McAfee Security, client Netflix şi pachetul WPS Office.

Redare audio/video şi cameră foto

Echipată cu un ecran de foarte bună calitate, Lenovo Yoga Tab 3 Pro este o alegere excelentă pentru vizionarea de filme, iar videoproiectorul o poate transforma într-un veritabil media-center portabil. De folosit doar pe întuneric sau în încăperi cu foarte puţină lumină ambiantă, videoproiectorul cu tehnologie DLP poate fi util pentru vizionarea de filme împreună cu prietenii, înlocuind cu destul succes un televizor cu ecran mare.

Difuzoarele frontale sunt un partener bun pentru filme şi jocuri şi satisfăcător pentru muzică. Volumul acestora este suficient de ridicat pentru a asigura o vizionare confortabilă a filmelor şi o imersiune bună în jocuri, calitatea redării fiind mulţumitoare în gama mediilor şi înaltelor dar mediocră în cea a frecvenţelor joase. Procesarea Dolby Mobile aduce însă o compresie dinamică ce profită mai bine de gama de răspuns limitată a micilor incinte, oferă o amplificare suplimentară sesizabilă şi aduce şi o extindere stereofonică bună.

Cele două camere foto, de 13MP şi 5MP îşi fac bine treaba, pozele rezultate fiind de o calitate mulţumitoare, chiar dacă nu la nivelul unui smartphone performant.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Concluzii

Lenovo Yoga Tab 3 Pro este un produs care se face uşor remarcat în multitudinea de tablete cu Android, experienţa în utilizare fiind una la calitate premium.

Construcţia este bine realizată şi include un sistem de susţinere interesant, iar componentele folosite la interior nu dezamăgesc prin nivelul de performanţă oferit. Ecranul este de bună calitate iar videoproiectorul incorporat este folositor, chiar dacă luminozitatea oferită nu este foarte mare.

Dincolo de autonomia foarte bună a bateriei, tableta incomodează prin greutate şi construcţia cam voluminoasă, fiind mai degrabă un accesoriu pentru acasă, de folosit din confortul unui fotoliu sau aşezată pe masa de birou.

Părţi pozitive

Ecran QHD si difuzoare stereo de bună calitate
Procesor Intel cu performanţe foarte bune
Autonomie peste medie
Videoproiector incorporat
Camera foto de 13 MP
Sistemul de sprijin încorporat

Părţi negative

Greutate cam mare
Durata mare de aşteptare la încărcarea acumulatorului

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult