Femeia din anii ’30 care vorbeşte la „un telefon mobil”

17.08.2017

Cei care cred că este posibilă călătoria în timp au mai multe „dovezi”, foto şi video, cu ajutorul cărora îşi susţin teoria; una dintre cele mai celebre este femeia care vorbeşte la un „telefon mobil”.

Clipul a fost descoperit în 2013, iar în el apare o muncitoare dintr-o fabrică din statul american Massachusetts care iese de la lucru, cândva în anii ’30. Femeia pare să vorbească la un dispozitiv pe care îl ţine la ureche.

Totuşi, mulţi oameni spun că acel obiect este un amplificator pentru auz, disponibil încă din anii ’20. Însă adepţii teoriei călătoriei în timp spun că nimeni nimeni din apropierea femeii nu vorbeşte cu ea în acele momente.

Primul telefon celular, Motorola DynaTAC, a apărut în 1973.

S-a spun că un „telefon” apare și într-un film mut cu Charlie Chaplin

Cei care susţin că este posibilă călătoria în timp şi că acest lucru s-a întâmplat deja dau de multe ori care exemplu un clip cu scene de pe platoul de filmare dintr-un film mut, „The Circus” cu Charlie Chaplin. În câteva cadre apare o femeie care pare să vorbească la un obiect pe care îl ţine la ureche. Mulţi au spus că ar putea fi vorba de un telefon mobil.

Însă cel mai probabil în înregistrare apare un amplificator pentru auz Siemens, lansat cu patru ani înainte de turnarea filmului. Un produs similar a fost introdus pe piaţă în 1925 de către Western Electric.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult