Au apărut noi dovezi că există o a noua planetă în sistemul nostru solar

Au apărut noi dovezi că există o a noua planetă în sistemul nostru solar
Astronomii au tot mai multe dovezi care susţin teoria că o a noua planetă se găseşte în sistemul nostru solar. Nu, nu este vorba despre Pluto. Într-o lucrare publicată recent, o echipă de cercetători a anunţat că un obiect aflat dincolo de planeta Neptun se mişcă într-un mod care sugerează faptul că orbitează în jurul a ceva mult mai mare, cel mai probabil o planetă. 
 
Obiectul spaţial, numit 2015 BP519, ar putea orbita în jurul unei planete cu o masă de 10 ori mai mare decât cea a Pământului. O a noua planetă este căutată de astronomi de la începutul anului 2016, când au fost detectate alte obiecte spaţiale cu orbite ciudate, care par să fie influenţate de o planetă de mari dimensiuni. „Ar fi o descoperire de o importanţă ştiinţifică fără pereche”, a declarat Gregory Laughlin, un astronom de la Universitatea Yale. 
 
 
Planetele cunoscute orbitează în jurul Soarelui în acelaşi unghi, datorită atracţiei gravitaţionale a stelei. Însă obiectul misterios 2015 BP519 orbitează într-un unghi diferit şi a fost descoperit, în cadrul proiectului The Dark Energy Survey, după ce a fost studiat un alt plan decât cel în care se află planetele. The Dark Energy Survey studiază modul în care se extinde universul. 
 
Potrivit estimărilor cercetătorilor, a noua planetă de la Soare ar avea nevoie de 10.000 – 20.000 de ani pentru a face o orbită completă în jurul astrului. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult