Experiment: cât de rezistente la apă sunt noile telefoane iPhone 6s

28.09.2015

Contrar strategiei aleasă de Sony pentru gama Xperia, Apple nu-şi laudă telefoanele iPhone 6s ca fiind rezistente la apă. Testele practice demonstrează însă contrariul.

Fiecare ne-am găsit măcar o dată în situaţia de a fi surprinşi de o ploaie torenţială, fix în ziua când am lăsat umbrela acasă. Cu siguranţă, momentul nu tocmai plăcut lasă fiori reci când realizezi că ai în buzunar un smartphone foarte costisitor, dar cu rezultate incerte în ce priveşte protecţia la apă şi umezeală.

Din fericire un utilizator YouTube care din întâmplare avea la îndemână ambele variante iPhone 6s şi iPhone 6s Plus a făcut un experiment potenţial riscant, dovedind că telefoanele din noua serie 6s pot rezista scufundate în apă timp de cel puţin o oră fără efecte adverse.

Ridicând miza şi mai sus, ambele telefoane au fost lăsate sub apă în stare de funcţionare, orice pătrundere de umezeală riscând să scurtcircuiteze componentele electronice aflate la interior.

La finalul testului, conectorul Lightning şi cel pentru căşti au fost încercate şi găsite în stare de funcţionare, testele neevidenţiind daune vizibile. Chiar dacă nu garantează protecţie completă în orice situaţie, dubla reuşită oferă totuşi speranţă că telefoanele iPhone 6s sunt suficient de bine construite pentru a nu se defecta la primul contact cu apa.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult