Mio MiVue 751 – cameră auto care filmează la calitate 1.440p [REVIEW]

21.04.2018
Mio MiVue 751 - cameră auto care filmează la calitate 1.440p [REVIEW]
PERFORMANŢĂ ŞI UTILIZARE, CONCLUZIE

PERFORMANŢĂ ŞI UTILIZARE

 

Camera se comportă excelent în utilizarea curentă, iar calitatea filmărilor, mai ales pe timp de zi, este foarte bună. Totuşi, pe timp de noapte imaginile surprinse nu sunt la fel de clare ca pe alte modele, precum Nextbase 4063

 

Nu am înţeles de ce acest model suportă carduri microSD cu capacitate maximă de 128 GB, în condiţiile în care permite filmarea la calitate maximă 1.440p. Modelul testat anterior, NAVITEL R600, suportă carduri de 256 GB, deşi filmează la calitate Full HD. Oricum, fiind disponibilă funcţia Loop, acest aspect nu contează chiar atât de mult. Pentru cine nu ştie ce face funcţia Loop, aceasta intră în acţiune când cardul este plin. Camera începe să înregistreze din nou peste fişierele cele mai vechi. Utilizatorul poate alege din setări, la secţiunea Loop, lungimea maximă, în minute, pentru fiecare filmare: 2, 3 sau 5.

 

Mio MiVue 751 este o cameră foarte bogată în funcţii, iar setarea în detaliu nercesită ceva timp. Camera dispune de tehnologie GPS, care înregistrează automat viteza, altitudinea, longitudinea, latitudinea şi direcţia de deplasare. Modulul GPS oferă şi funcţia de depăşire a vitezei regulamentare.

 

Totodată, sunt incluse trei sisteme de siguranţă, care pot fi dezactivate din setări. Este vorba despre: sistemul de avertizare în caz de coliziune frontală (Forward Collision Warning System, FCWS), sistemul de avertizare în caz de părăsire involuntară a benzii de rulare (Lane Departure Warning System, LDWS) şi sistemul de alertă împotriva oboselii (Fatigue Alert, FA).

 

MiVue 751 include şi avertismente privind camerele de supraveghere, care sunt actualizate pe întreaga durată de funcţionare a dispozitivului, dar această funcţie, este, deocamdată în mare parte inutilă în România, unde aceste camere au fost scoase din uz.

 

Camera este setată implicit astfel încât începe să filmeze automat atunci când simte că automobilul se mişcă, fără să fie necesară apăsarea unui buton. În cazul unui impact, senzorul G va proteja automat înregistrarea care se face la momentul respectiv pentru ca aceasta să nu fie rescrisă după ce cardul de memorie se umple. Fişierele protejate vor fi găsite într-un director separat atunci când camera este conectată la computer prin intermediul cablului USB.

 

Pentru modul de parcare (Parking Mode), Mio mai oferă o cameră suplimentară pentru lunetă, modelul MiVue A20, şi sursa de alimentare externă Mio MiVue Smartbox. Eu am folosit pentru Parking Mode, pe timpul testelor, o baterie externă de 10.000 mAh, dar nu recomand această soluţie, mai ales vara, când temperaturile vor fi foarte ridicate. Există riscul ca acumulatorul extern să explodeze şi să provoace un incendiu.

 

 

MiVue Smartbox este un cablul de alimentare care se conectează direct la bateria maşinii pentru a oferi energie continuă necesară funcţiei de parcare a camerei, după ce motorul a fost oprit. Dispozitivul previne golirea completă a bateriei asutomobilului.

 

Mio MiVue 751 în diverse scenarii

 

Filmare într-o zi cu soare şi ceaţă:

 

Filmare pe timp de zi:

Filmare pe timp de noapte:

 

Filmare în amurg:

 

 

CONZLUZIE

 

Mio MiVue 751 este o cameră auto performantă, dar nu cred că este un model potrivit pentru cei care nu au mai folosit niciodată un astfel de dispozitiv. Cred că acesta este pasul firesc pentru cei care au utilizat o cameră simplă o vreme şi doresc să facă trecerea spre un model avansat. Asta deoarece setarea în detaliu a modelului MiVue 751 este o operaţiune destul de complicată pentru majoritatea utilizatorilor. Deşi MiVue 751 oferă imagini la calitate foarte bună pe timp de zi, noaptea acestea nu sunt la fel de reuşite. Totuşi, per total, acesta este un produs robust şi fiabil, pe care îl recomand. 

Părţi pozitive

Calitate foarte bună a înregistrărilor pe timp de zi
Dispune de multe funcţii utile
Un produs fiabil, pe care te poţi baza
Are suport cu ventuză

Părţi negative

Vine cu un singur cablu, care „acaparează” priza maşinii
Calitatea înregistrărilor pe timp de noapte este sub cea oferită de alte modele

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult