„iCârpa”? Apple a lansat o lavetă care costă 19 dolari

19.10.2021
„iCârpa”? Apple a lansat o lavetă care costă 19 dolari

Apple a lansat o serie de produse interesante ieri, dar niciunul nu a stârnit atâtea controverse ca o lavetă de 19 dolari.

Pare o glumă, dar nu este. Produsul era inclus până acum în cutia cu care se vindea monitorul Apple Pro Display XDR, care costă 6.000 de dolari. Acum, cea mai mare companie din lume s-a gândit că nu strică să ofere laveta și separat, la un preț care a lăsat mulți oameni perplecși.

„Polishing Cloth” este realizată din „material moale, neabraziv”, capabil să curețe orice display produs de Apple.

Pagina produsului include și o listă, lungă, de dispozitive compatibile. Printre acestea se numără: monitoarele produse de companie, telefoanele iPhone, tabletele iPad sau, ați ghicit, playerele multimedia iPod Shuffle.

Cum era de așteptat, internauții au făcut haz de necaz. „Culmea capitalismului ar putea fi această lavetă de 19 dolari de la Apple”, a scris, pe Twitter, Andrew Cunningham, jurnalist la publicația Ars Technica. „Ce urmează, o sticlă de apă de 29,99 dolari?”, a glumit un alt utilizator.

Apple câștigă o mulțime de bani de pe urma vânzării de accesorii. De aceea, compania refuză să treacă, pe iPhone, la standardul USB-C. Dacă face acest lucru, producătorii de cabluri nu vor mai fi nevoiți să plătească o taxă pentru a oferi accesorii certificate pentru smartphone-ul Apple.

CITEȘTE ȘI:

Apple anunță noile MacBook Pro de 14 și 16″ cu procesoare M1 Pro/Max și ecrane HDR cu „notch”

AirPods 3 schimbă design-ul, oferă rezistență la apă și încărcare wireless

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult