Imprimantele foto şi tehnologia dye-sublimation

02.08.2007
Imprimantele foto şi tehnologia dye-sublimation
Oferta autohtonă

Imprimante fotografice dye-sublimation sunt oferite de mulţi producători, precum: Canon, Samsung, Kodak, Sony, Panasonic etc. Dar cel mai bine pentru publicul român este să prezint ceea ce se găseşte la noi în ţară. Aşa că am colindat magazinele on-line autohtone, iar în rândurile următoare înşir ce am găsit. Cam redusă totuşi oferta, poate şi din cauza slabei promovări a lor.

Investiţia iniţială este de aproximativ 200 lei, însemnând imprimanta şi, cam atât. Urmează cartuşul, care are în jur de 100 de fotografii şi al cărui preţ se învârte pe la 100 lei. Aşadar, la F64 am găsit Canon Selphy CP720 la 185 de lei, care dispune de cititor de carduri şi de un ecran LCD de 1.5”. La PC Garage am găsit tot un model Canon, Selphy CP-510, ceva mai ieftin la 160 de lei, dar care nu dispune de ecran LCD. Ambele modele de mai sus le puteţi găsi şi la eMAG. Cu Canon concurează pe piaţa autohtonă Samsung, cu a sa SPP-2020, pe care o găsiţi la Deck Computers la preţul de 384 de lei cu un cartuş de 100 de viitoare fotografii inclus.

Imprimantele foto dye-sublimation oferă mai multe avantaje decât dezavantaje, iar investiţiile iniţiale sunt mici. Costul unei poze este în medie de 1 leu pentru o fotografie, într-adevăr mai mare decât la centrele specializate, dar ai avantajul că operaţiunea o faci acasă. Ar mai fi de menţionat calitatea superioară în faţa imprimării cu cerneală şi rezistenţa în timp. Unii producători se laudă cu o „autonomie” de 100 de ani a fotografiilor obţinute prin sublimare.

Canon Selphy CP720

Canon Selphy CP-510

Samsung SPP-2020

Urmărește Go4IT.ro pe Google News