HTC U11 Life: pentru fanii Android-ului „curat” [REVIEW]

25.01.2018
HTC U11 Life: pentru fanii Android-ului „curat” [REVIEW]
Ecran, performanţă şi autonomie

Ecran

HTC obişnuieşte să includă panouri de calitate în smartphone-urile sale premium, iar cel de pe HTC U11 Life nu se abate de la această regulă. Din păcate însă, în ultimii câţiva ani, producătorii au început să integreze ecrane mult mai luminoase decât pe cel prezent pe telefonul de faţă. În timp ce majoritatea telefoanelor pe setarea maximă parcă încep să îţi „ardă retina”, HTC U11 Life este mult mai modest. Acest lucru înseamnă că în anumite situaţii în care lumina soarelui bate direct în display, acesta ar putea fi mai greu de folosit.

Setarea de luminozitate automată reuşeşte însă să găsească întotdeauna un nivel acceptabil al luminozităţii în restul situaţiilor de utilizare. Fiind un panou IPS, acesta oferă culori naturale şi unghiuri de vizibilitate largi, însă atunci când telefonul este mişcat pe axa verticală, culorile pot prinde o tentă gălbuie la un unghi foarte mare. În utilizare normală acest lucru nu deranjează, însă este ceva ce rareori întâlnim la panouri IPS, în general ecranele OLED fiind cele care schimbă culorile atunci când sunt privite din anumite unghiuri.

Performanţă

Chipset-ul Snapdragon 630 este unul dintre preferatele noastre, oferind un balans foarte bun între performanţă şi preţ. Telefoanele bazate pe acesta nu suferă de pe urma încetinirilor în aplicaţii sau în meniurile sistemului de operare Android, în timp ce majoritatea jocurilor 3D sunt optimizate foarte bine pentru a rula alături de cipul grafic Adreno 508. Modelul U11 Life testat de noi era echipat cu 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, suficient pentru câteva jocuri şi fotografii, însă HTC oferă şi o variantă cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare pentru cei care au nevoie de mai mult. Din fericire, există un slot microSD, care poate găzdui carduri de memorie de până la 256 GB.

Experienţa cu U11 Life a fost una foarte pozitivă din punct de vedere al performanţei, telefonul refuzând să se îngreuneze, indiferent de numărul aplicaţiilor rămase în fundal. Desigur, hardware-ul este ajutat şi de faptul că sistemul de operare este complet curat, fără nicio aplicaţie în plus şi fără personalizări de interfaţă din partea HTC. Dacă nu avea logo-ul HTC pe el, acest telefon ar putea fi integrat cu succes în gama Pixel sau răposata gamă Nexus, ca un telefon mid-range dedicat fanilor Androidului curat.

Cele câteva teste de performanţă pe care le-am rulat confirmă ceea ce ştiam deja. Telefonul nu se ridică nici la jumătatea performanţei noilor smartphone-uri high-end din 2017, însă nici nu trebuie. Chipset-ul său îi permite să filmeze la rezoluţie 4K, display-ul Full HD este mai mult decât de ajuns pentru consumul de conţinut pe diagonala de 5,2”. Desigur, în comparaţie cu alte telefoane cu design mai modern, dimensiunile ecranului lui U11 Life sunt destul de mici, corpul acestuia fiind similar în dimensiuni cu iPhone X şi Galaxy S8.

Autonomie

Când vine vorba despre autonomie, U11 Life nu este un campion, însă nici unul dintre cele mai ineficiente telefoane pe care le-am testat. Acesta este undeva la mijloc, depăşind pragul psihologic de o zi de utilizare cu mai multe conturi de social media şi căsuţe de e-mail configurate. Cu toate acestea, rareori va atinge două zile de utilizare în aceste condiţii, motivul fiind în principal acumulatorul de dimensiuni destul de mici pentru o configuraţie Android. Din fericire, bateria se încarcă destul de repede, chiar dacă nu este specificată nicăieri compatibilitatea cu standardul QuickCharge de la Qualcomm.

Părţi pozitive

Vine echipat cu Android „curat”
Este construit din materiale de calitate
Destul de performant pentru uz normal la parametri opimi
Include căşti USonic în pachet

Părţi negative

Design-ul este puţin învechit
Camera foto nu beneficiază de stabilizare optică

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult