Xiaomi Redmi S2: soluţie pentru poze de vacanţă reuşite la un preţ de buget [REVIEW]

Xiaomi Redmi S2: soluţie pentru poze de vacanţă reuşite la un preţ de buget [REVIEW]
Experienţa în utilizare, Concluzie

Experienţa în utilizare

Măsurând 16.7 cm pe verticală şi 7.7 cm pe lăţimea ecranului, Redmi S2 este un telefon voluminos, care poate fi manevrat cu o singură mână doar de către cei cu palme neobişnuit de mari. Chiar şi aşa, mulţi dintre utilizatori vor aprecia ecranul spaţios, numai bun pentru navigare web, pierderea timpului pe Facebook sau vizionând albume cu poze.

Ajutat de construcţia relativ subţire şi greutatea redusă, Redmi S2 se aşează bine în palme şi este plăcut de manevrat, chiar dacă muchia lăsată în jurul ecranului agresează uneori simţul tactil. Mai deranjante sunt zgomotele produse de carcasa care trosneşte atunci când este strânsă în palme, deşi acesta ar putea fi un viciu de fabricaţie limitat la exemplarul primit pentru testare.

Chiar dacă chipsetul Snapdragon 625 face parte din gama entry-level a producătorului Qualcomm, acesta este suficient de puternic pentru a oferi o experienţă cursivă în utilizare normală, singurul aspect care ar putea nemulţumi o anumită categorie de utilizatori este performanţa în jocuri de Android.

Xiaomi Redmi S2– Teste de performanţă:
  • 3DMark (Ice Storm Extreme) – 8539
  • 3DMark (Sling Shot – ES 3.1) – 468 (Vulkan 424)
  • PCMark (Work performance 2.0) – 4790
  • AnTuTu Benchmark – 77397 (CPU 38872, GPU 12746, UX 19091, MEM 6688)
  • GFXBench 4.0: Car Chase 211.7 frames (Offscreen, 1080p), T-Rex 436.4 frames (Offscreen, 1080p)
  • Geekbench 4.2.3 – 849  (single-core), 4306 (multi-core)
  • A1SD benchmark – 241 MB/s citire (memoria internă)
 

Ajutat cu 3GB sau 4GB memorie RAM, Redmi S2 nu are nici o problemă în comutarea aplicaţiilor folosite recent, acestea fiind repornite doar după perioade mari de funcţionare în regim stand-by.

Deşi a fost echipat doar cu un acumulator de 3080 mAh, Xiaomi Redmi S2 nu are nici o problemă în a trece o zi de utilizare normală, păstrând suficientă rezervă de energie pentru a rezista cel puţin jumătate din ziua următoare. Totuşi, suntem departe de autonomia de cel puţin 2 zile, asigurată de modelul Redmi Note 5.

Camera foto

Punând mai mult accent asupra performanţelor foto, Xiaomi a dotat modelul Redmi S2 cu un senzor de 16MP la partea din faţă si un dual camera veritabil la partea din spate, având senzori de 12MP+5MP şi lentile cu deschidere mare (f/2.2).

Astfel, pozele obţinute sub soare direct sunt bine expuse şi fără probleme de focalizare, redau culori fidele şi au un nivel ridicat al detaliilor. Rezultate acceptabile sunt obţinute şi la interior, unde stabilizarea electronică imaginii îşi arată avantajele.

Camera frontală Camera principală (spatele telefonului)

Oarecum neobişnuit, camera frontală are rezoluţie efectivă mai mare decât cea montată pe spatele telefonului. Avem de-a face cu o soluţie optimizată pentru poze obţinute de aproape, numai bună pentru cei care apreciază pozele selfie. Combinaţia interesantă între lentile cu deschidere wide, focalizarea precisă şi aplicarea unor filtre de imagine care maschează imperfecţiunile feţei va fi cu siguranţă pe placul celor vor să arate „perfect” în fiecare poză încărcată pe reţelele de socializare.

Concluzie

Încadrat la gama de buget, Xiaomi Redmi S2 este un smartphone echilibrat, care reuşeşte să convingă la partea estetică fără a folosi materiale costisitoare. Principalul său atu este performanţa camerei foto (principală şi secundară), Redmi S2 fiind greu de depăşit la această categorie de preţ. Chiar dacă rezoluţia sa este relativ mică după standardele actuale, ecranul reuşeşte să convingă prin calitatea imaginii în ansamblu şi luminozitatea foarte bună. Nici procesorul octa-core la 2GHz nu se lasă mai prejos, oferind un nivel de performanţă acceptabil în utilizare normală.

Livrat cu versiunea Android 8.1, Xiaomi Redmi S2 poate fi achiziţionat din oferta magazinului Gearbest la preţul de 159.99 dolari, respectiv 165.99 dolari pentru modelul cu 4GB memorie RAM/64 GB memorie internă.

 

Părţi pozitive

Android 8.1 cu bagaj minim de aplicaţii preinstalate
Ecran de bună calitate
Chipset Qualcomm cu performanţe rezonabile
Performanţe foto peste aşteptări

Părţi negative

Construcţie din plastic
Acumulator dimensionat pentru autonomie de o zi

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult