Apple pregăteşte un nou iPhone cu display de 4″

25.01.2016

A trecut un an şi câteva luni bune de când Apple a abandonat vechiul design de smartphone mic în favoarea unor modele cu display-uri mari, mai apropiate de cele care se găsesc pe dispozitivele concurenţei. Mişcarea către noul format a fost primit cu interes de fani, însă în continuare sunt destui utilizatori care sunt interesaţi de un smartphone de dimensiuni reduse. Momentan, singura opţiune de a cumpăra un iPhone cu display de 4” este vechiul 5S, lansat pe piaţă în 2013, însă foarte curând compania ar putea lansa un nou model de acest gen, cu specificaţii tehnice mai puternice.

Există câteva zvonuri care numesc acest model iPhone 5se, sau iPhone 6c. Acestea îl descriu ca o versiune mai mică a lui iPhone 6. Se pare că noul smartphone, în cazul în care va ajunge vreodată pe piaţă, va împrumuta liniile de design rotunjite ale seriei „6”, alături de câteva alte aspecte hardware. Pe partea din faţă, ecranul va fi protejat de sticlă curbată, camera foto va fi aceeaşi de pe iPhone 6, cu rezoluţie de 8 megapixeli, iar procesorul ar putea fi acelaşi Apple A8, care a debutat în 2014. Alături de A8 va fi integrat şi un cip M8 pentru funcţia „Health”, iar acesta ar putea integra un modul NFC pentru ApplePay.

Informaţiile disponibile sugerează că Apple va lansa două variante de culoare pentru noul smartphone pentru intrarea în gama iPhone: clasicul „Space Grey” şi noua nuanţă „Rose Gold”, care a debutat alături de iPhone 6S. Tot de la 6S va împrumuta funcţia Live Photos, care înregistrează scurte clipuri video atunci când este realizată o fotografie. Cu toate acestea, iPhone 5se/6c nu va include tehnologia 3D Touch, aceasta fiind rezervată modelelor de top. Logica din spatele lansării unui smartphone cu display de 4” în 2016 nu este foarte clară. Apple ar putea încerca astfel să îi convingă pe cei care preferă forma unui iPhone 5S şi nu vor să facă upgrade la un model de dimensiuni mai mari să cumpere un nou smartphone. De asemenea, ar putea să încerce să ofere un telefon mai ieftin decât cele disponibile în acest moment în oferta proprie.

Deşi unele zvonuri sugerează că acest iPhone 6 de dimensiuni mici ar putea debuta în luna martie, sunt slabe şanse ca acest lucru să se întâmple înainte de luna septembrie, când Apple anunţă de obicei noile telefoane. A fost descoperit şi un clip video care prezintă telefonul, însă acesta este realizat după un prototip şi nu după o versiune ieşită de pe linia de asamblare a fabricii Foxconn. În cazul în care lansarea ar fi fost programată pentru luna martie, ar fi trebuit deja să existe variante aproape finale ale acestui model.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult