Firefox 11 beta 1

Autor: Daniel Ion 06.02.2012
Firefox 11 a venit la doar câteva zile după versiunea oficială Firefox 10, la pachet cu o serie de facilităţi noi, disponibile pentru testare publicului larg.

Firefox 11 a venit la doar câteva zile după versiunea oficială Firefox 10, la pachet cu o serie de facilităţi noi, disponibile pentru testare publicului larg.

Iată care sunt cele mai importante noutăţi pregătite pentru prima versiune beta de Firefox 11:

  • Funcţiia de sincronizare include acum şi colecţia de componente add-on, astfel încât să putem aduce rapid extensiile preferate pe toate PC-urile de la care navigăm cu Firefox 11. Singura condiţie este să avem activată funcţia de sincronizare a profilului de utilizator, după care orice extensii nou instalate sunt adăugate în mod automat şi pe celelalte PC-uri.
  • Page Inspector 3D View este o funcţie adresată mai ales utilizatorilor avansaţi şi dezvoltatori Web, ce permite vizualizarea paginilor dintr-o perspectivă 3D, în care elementele constituente sunt organizate vizual, într-un mod care permite înţelegerea mai uşoară a structurii website-ului. Funcţia poate fi activată din click dreapta în interiorul paginii web, urmată de selectarea opţiunii Inspect Element şi apăsarea butonului 3D. Trebuie ştiut că pentru a funcţiona, modul 3D necesită un PC echipat cu interfaţă grafică compatibilă cu tehnologiile WebGL.
  • Funcţie de migrare a colecţiei de bookmark-uri, istoricul de navigare şi cookie-uri din Google Chrome spre Moziila Firefox, adresată utilizatorilor Google Chrome care doresc să treacă la Mozilla Firefox într-un mod cât mai comod.
  • Funcţiile de redare media asigurate prin tehnologiile HTML 5 au fost îmbunătăţite, la fel şi suportul pentru redimensionarea textului în componente CSS din paginile web.

Aceasta este o versiune de testare pentru Firefox 11, compatibilă cu platforma Windows şi recomandată utilizatorilor care doresc să încerce cele mai noi tehnologii pregătite de dezvoltatorii proiectului Mozilla Firefox.

Tags: