DAEMON Tools Lite v4.41.3

Autor: Daniel Ion 08.08.2011
Daemon Tools Lite este un popular program de emulare media, disponibil gratuit pentru utilizatorii sistemelor de operare Windows 7, Vista, 2000 SP4 şi XP.

Daemon Tools Lite este un popular program de emulare media, disponibil gratuit pentru utilizatorii sistemelor de operare Windows 7, Vista, 2000 SP4 şi XP.

Daemon Tools Lite ne permite să utilizăm imagini CD, DVD şi Blu-ray, bazate pe format ISO, CUE/BIN, MDS, dar şi formate proprietare ale unor aplicaţii ca Diskjuggler, Blindwrite, CloneCD şi Nero Buring Rom.

Daemon Tols îţi permite să păstrezi copii virtuale pentru discurile optice pe care le deţii, stocate în harddisk-ul calculatorului sub forma unor fişiere imagine, mult mai uşor de gestionat decât discurile originale şi accesibile oricând.

Special pentru pasionaţii de jocuri PC, aplicaţia include o serie de facilităţi avansate pentru rularea titlurilor prevăzute cu sistem de protecţie împotriva copierii neautorizate. Daemon Tools suportă imagini CD/DVD protejate cu tehnologie Safedisc, Securom, Lockblocks, Laserlock, ProtectCD şi CDCOPS.

Cu Daemon Tools Lite putem crea maxim patru unităţi virtuale pentru montarea imaginilor CD/DVD, accesibile din icon-ul vizibil în system tray. Locaţia pe harddisk a ultimelor imagini CD/DVD încărcate este memorată automat pentru un accesări ulterioare, cu posibilitatea de a monta automat imaginile preferate după fiecare pornire a sistemului de operare.

Printre noutăţile aduse de DAEMON Tools Lite v4.41.3 se numără:

  • Suport pentru fişiere imagine cu format APE
  • Mod de instalare portabilă îmbunătăţit
  • STPD 1.78

Pentru utilizatorii din România DAEMON Tools a fost şi a rămas de-a lungul timpului cel mai popular program de emulare. Chiar şi de când a fost „spart” în mai multe versiuni, unele dintre ele pe bani, DAEMON Tools Lite, versiunea gratuită, este cea mai folosită aplicaţie de acest gen în rândul utilizatorilor de la noi.

Noile versiuni şi-au pierdut o parte din calităţile care le făceau atât de îndrăgite. De exemplu, nu mai sunt atât de simplu de folosit şi nu mai au aceeaşi interfaţă aerisită. Dar, chiar şi aşa, DAEMON Tools Lite  rămâne cea mai populară aplicaţie de emulare

Deşi disponibilă pentru utilizare în mod gratuit, aplicaţia DAEMON Tools Lite este sponsorizată prin includerea de componente addware opţionale, responsabile de afişarea unor mesaje publicitare.

Tags: