WinRAR 4.10

Autor: Aurelian Mihai 19.01.2012
WinRAR 4 este unul dintre cele mai populare arhivatoare free, recunoscut pentru performanţe excelente la arhivare/dezarhivare. Aplicaţia poate crea arhive în format RAR şi ZIP, dar poate extrage conţinutul unui număr mult mai variat de arhive: ARJ, ACE, LZH, TAR, GZip, UUE, BZIP2, CAB, Z şi 7-Zip.

WinRAR este printre cele mai populare arhivatoare free, apreciat pentru performanţe excelente la arhivare/dezarhivare.

Noua versiune WinRAR 5.1 poate crea archive RAR şi ZIP, dar poate extrage conţinutul şi altor formate de arhive: ZIPX, ARJ, ACE, LZH, TAR, GZip, UUE, BZIP2, LZMA, PPMdCAB, Z şi 7-Zip. Noua versiune suportă inclusiv arhive 7zip multi-volum (.7z.001, .7z.002, …).

WinRAR 5.1 – principalele noutăţi:

  • Suport pentru arhive ZIPX create folosind algoritmi de compresie BZIP2, LZMA şi PPMd.
  • Adaugă suport pentru arhive 7z multi-volum
  • Interfaţă optimizată şi pentru ecrane cu rezoluţie înaltă
  • Motor de compresie optimizat pentru procesoare multi-core de ultimă generaţie, capabil să exploateze setul de instrucţiuni AES-NI pentru a spori performanţele la criptarea şi decriptarea arhivelor de fişiere
  • Suportă parametrul -ai (Attribute Ignore), folosit pentru suprimarea oricăror parametrii de arhivare predefiniţi (calea unde să fie extrase fişierele, setarea de atribute system, hidden şi read-only), dând astfel un plus de siguranţă la extragerea fişierelor din arhive cu provenienţă incertă.

WinRAR 4 este unul dintre cele mai populare arhivatoare free, recunoscut pentru performanţe excelente la arhivare/dezarhivare.

Aplicaţia poate crea arhive în format RAR şi ZIP, dar poate extrage conţinutul unui număr mult mai variat de arhive: ARJ, ACE, LZH, TAR, GZip, UUE, BZIP2, CAB, Z şi 7-Zip.

WinRAR 4.10 înlătură limitările specifice formatului ZIP de arhivare, permiţând crearea de arhive cu număr nelimitat de fişiere sau dimensiune. Arhivele zip pot fi salvate de acum şi în format multi-volum, pentru o mai bună organizare a spaţiului de stocare disponibil.

Datele pot fi securizate folosind cheie pe bază de parolă, în arhive criptate cu algoritm AES pe 128 biţi. WinRAR pune la dispoziţie şi un manager de parole, în sprijinul unei gestionări mai uşoare a colecţiei de parole utilizate.

Arhivele create cu WinRAR pot fi protejate suplimentar prin adăugarea de informaţii menite să asigure recuperarea mai uşoară a datelor, atunci când folosirea unui mediu de stocare defectuos a dus la deteriorarea arhivelor create. Pentru a facilita această operaţiune, WinRAR oferă o funcţiede reparare a arhivelor accesibilă din interfaţa aplicaţiei.

Lista de facilităţi mai cuprinde un modul SFX pentru crearea de arhive al cărei conţinut poate fi extras chiar şi pe calculatoare ce nu au instalată aplicaţia WinRAR, cu opţiuni pentru crearea de arhive multi-volum.

WinRAR oferă suport multithreading pentru utilizarea optimă a procesoarelor multi-core din PC-urile moderne şi este oferit în versiuni adaptate deopotrivă pentru sistemele de operare Windows pe 32 şi 64 biţi.


WinRAR 3.80

WinRar vine in ajutorul nostru cu ultima varianta a aplicatiei, WinRAR 3.80. Cu totii stim despreWinRAR ca este  o unealta de compresie foarte rapida si foarte puternica, cu multe functii aditionale ce vin in ajutorul nostru in organizarea arhivelor comprimate. WinRAR 3.80 suporta toate formatele de compresie din care putem aminti: RAR, ZIP, CAB, ARJ, LZH, ACE, TAR, GZip, UUE, ISO, BZIP2 si 7-Zip.

Licentele pentru WinRAR sunt disponibile in toate variantele lingvistice uzuale si de asemenea pentru toate variantele precedente ale utilitarului. WinRAR 3.80 este solutia ideala pentru fisierele multimedia, acesta recunoaste si selecteaza automat metoda de compresie, in acelasi timp permite impartirea arhivelor in volume separate si salvarea lor pe mai multe discuri.

Tags: